Bacallà amb crema de porros
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 morros dessalats
6 pells dessalades
2 grans d'all
400 ml de fumet blanc
120 g de mantega
10 porros
2 grans d'all
1 fulla de llorer
1 bitxo sec
Oli de confitar
Julivert
PREPARACIÓ
- Posem oli de confitar en un pot a escalfar. Eixuguem els 2 morros de bacallà dessalats i els submergim al pot amb oli a foc molt baix. L'oli ha de ser calent, però no ha de fer bombolletes.
- Tallem a rodelles la part blanca de 10 porros i els posem a suar (foc mitjà) en una cassola amb 120 g de mantega.
- Traiem de la nevera 400 ml de brou de bacallà de la nevera.
- Afegim el fumet a la cassola dels porros suats. Ho tapem i ho deixem coure durant 20 minuts.
- Eixuguem 5 pells de bacallà prèviament dessalades.
- Escalfem aigua mineral en un pot.
- Laminem 2 grans d'all i els saltem amb 1 bitxo picant sec en una cassola amb oli OVE.
- Hi afegim 1 fulla de llorer, les pells de bacallà i un raig d'aigua calenta.
- Barregem amb un colador de malla fina la salsa, per emulsionar-la. Anem traient la paella del foc i l'hi anem posant fins que es faci el pil-pil. Ho reservem.
- Passem els porros a un vas de túrmix i els triturem. Ho colem a la mateixa cassola.
- Afegim a la cassola el pil-pil reservat i el morro confitat, i ho integrem.
- Servim el bacallà i els porros amb julivert per sobre.