Bacallà amb espinacs, fesols del ganxet i alls
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Bru
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de làspic, Falset
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat conté vegetals rics en ferro, si prenem un cítric de postres el podrem absorbir.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 12 cabeces d'all (de Belltall)
- 200 g d'espinacs tendres
- 100 g de mongetes del ganxet bullides
- 12,5 cl d'oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli d'oliva confiteu els alls pelats a foc lent durant 5 minuts. Quan els tingueu cuits, reserveu-los.
A continuació, al mateix cassó amb l'oli confitat afegiu-hi les fulles dels espinacs nets amb sal, però reserveu-ne unes quantes per fregir-les, i tapeu el cassó perquè es vagin coent amb la seva pròpia aigua. Quan se l'hagin beguda, ja estaran cuits. Seguidament, poseu-hi les mongetes del ganxet cuites, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho perquè quedi tot ben amarat i tapeu el cassó. Després, reserveu-ho.
Tot seguit, poseu el bacallà a coure al forn, al grill, uns cinc minuts primer per la banda de la pell i desprès gireu-lo.
Finalment, en una paella amb oli roent fregiu les fulles d'espinacs que havíeu reservat.
I ja per acabar, emplateu els espinacs amb les mongetes, poseu-hi el bacallà i uns quansts alls a sobre i guarniu-ho amb les fulles d'espinacs fregides.
A continuació, al mateix cassó amb l'oli confitat afegiu-hi les fulles dels espinacs nets amb sal, però reserveu-ne unes quantes per fregir-les, i tapeu el cassó perquè es vagin coent amb la seva pròpia aigua. Quan se l'hagin beguda, ja estaran cuits. Seguidament, poseu-hi les mongetes del ganxet cuites, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho perquè quedi tot ben amarat i tapeu el cassó. Després, reserveu-ho.
Tot seguit, poseu el bacallà a coure al forn, al grill, uns cinc minuts primer per la banda de la pell i desprès gireu-lo.
Finalment, en una paella amb oli roent fregiu les fulles d'espinacs que havíeu reservat.
I ja per acabar, emplateu els espinacs amb les mongetes, poseu-hi el bacallà i uns quansts alls a sobre i guarniu-ho amb les fulles d'espinacs fregides.