Bacallà amb galetes de patata
INGREDIENTS
4 supremes de morro de bacallà
2 porros
2 tomàquets de penjar
2 patates agres
2 cullerades de fècula de patata
2 ous
1 bulb de fonoll
Oli OVE d'arbequina
Pebre verd en gra
Sal
PREPARACIÓ
- Preparem un bany de sal a una proporció del 20%, és a dir, 1 litre d'aigua i 20 grams de sal i hi posem la part blanca de 2 porros nets tallats a trossos grossos, 2 tomàquets de penjar pelats i 1 bulb de fonoll. Ho deixem durant 25 minuts.
- Traiem les verdures de la salmorra, les escorrem bé i les posem en una cassola ampla que pugui anar al forn. Omplim la cassola amb oli d'oliva extra verge fins a cobrir les verdures. Hi posem unes boles de pebre verd. Encenem el foc i deixem que l'oli arribi als 85 graus.
- Ho posem el forn a 90 graus.
- Quan l'oli de les verdures estigui a 85 graus, portem la cassola al forn i deixem que les verdures es confitin durant 5 hores.
- Pelem i ratllem 2 patates agres. Posem la patata ratllada en un bol amb aigua.
- En un altre bol trenquem 2 ous. Hi posem una mica de sal i els batem
- Afegim 2 cullerades de fècula de patata al bol dels ous i ho integrem.
- Escorrem i eixuguem les patates amb un drap de cotó.
- Posem a escalfar una paella amb oli del confitat. Posarem aquest oli a 85 graus.
- Afegim al bol dels ous les patates escorregudes i ho integrem bé.
- Afegim el bacallà a la cassola amb oli calent i el confitem 10'.
- Quan l'oli de la paella estigui ben calent, pressionarem la barreja de patates perquè agafi forma de galetes i després les tirarem a l'oli. Fregim les galetes per les dues cares. Un cop fregides, les reservem en un plat amb un paper absorbent.
- Si el bacallà ja s'ha passat 10 minuts submergit en oli, el rescatem amb una aranya.
- Emplatem amb 1 suprema de bacallà, els vegetals confitats i les galetes de patata.