Bacallà amb galetes de patata

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut greixós i amb proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 supremes de morro de bacallà 

    2 porros 

    2 tomàquets de penjar 

    2 patates agres 

    2 cullerades de fècula de patata 

    2 ous  

    1 bulb de fonoll 

    Oli OVE d'arbequina  

    Pebre verd en gra 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Preparem un bany de sal a una proporció del 20%, és a dir, 1 litre d'aigua i 20 grams de sal i hi posem la part blanca de 2 porros nets tallats a trossos grossos, 2 tomàquets de penjar pelats i 1 bulb de fonoll. Ho deixem durant 25 minuts. 
  2. Traiem les verdures de la salmorra, les escorrem bé i les posem en una cassola ampla que pugui anar al forn. Omplim la cassola amb oli d'oliva extra verge fins a cobrir les verdures. Hi posem unes boles de pebre verd. Encenem el foc i deixem que l'oli arribi als 85 graus.  
  3. Ho posem el forn a 90 graus. 
  4. Quan l'oli de les verdures estigui a 85 graus, portem la cassola al forn i deixem que les verdures es confitin durant 5 hores. 
  5. Pelem i ratllem 2 patates agres. Posem la patata ratllada en un bol amb aigua. 
  6. En un altre bol trenquem 2 ous. Hi posem una mica de sal i els batem 
  7. Afegim 2 cullerades de fècula de patata al bol dels ous i ho integrem. 
  8. Escorrem i eixuguem les patates amb un drap de cotó.  
  9. Posem a escalfar una paella amb oli del confitat. Posarem aquest oli a 85 graus. 
  10. Afegim al bol dels ous les patates escorregudes i ho integrem bé. 
  11.  Afegim el bacallà a la cassola amb oli calent i el confitem 10'.  
  12. Quan l'oli de la paella estigui ben calent, pressionarem la barreja de patates perquè agafi forma de galetes i després les tirarem a l'oli. Fregim les galetes per les dues cares. Un cop fregides, les reservem en un plat amb un paper absorbent.  
  13. Si el bacallà ja s'ha passat 10 minuts submergit en oli, el rescatem amb una aranya. 
  14. Emplatem amb 1 suprema de bacallà, els vegetals confitats i les galetes de patata. 
     
Anar al contingut