Bacallà amb maionesa de codony
INGREDIENTS
100 g codonyat
100 g farina blat
100 g midó blat de moro
8 g impulsor químic
200 ml cervesa
4 supremes bacallà dessalat
1 ou
Pebre vermell fumat
Oli suau
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem per fer una pastina per fregir el bacallà. Posem en un bol 100 g de farina de blat, 100 g de midó, 8 g d'impulsor, 200 ml de cervesa i ho barregem. També hi afegim 1 culleradeta de pebre vermell fumat i sal. Hem d'obtenir una textura densa. Ho deixarem reposar a la nevera.
- Eixuguem bé 4 talls de suprema de bacallà dessalat i sense pell. Els tallem a daus.
- Fem la maionesa de codony: trenquem 1 ou i el posem al got batedor, hi afegim 400 g de codonyat i sal. Ho turbinem amb oli suau i ho emulsionem fins a tenir textura de maionesa.
- Agafem la pastina de la nevera, hi posem el bacallà i l'anem fregint en una cassola amb oli calent. L'anem reservant sobre paper absorbent.
- Emplatem els daus de bacallà fregit i hi afegim la maionesa a puntets.