Bacallà amb mussolina d'all
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau Paris
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix blanc que aporta diverses vitamines i minerals. En destaca el potassi i el fòsfor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 talls de llom de bacallà
2 bitxos secs
2 grans d'all
2 ous
Fonoll
Mel
Oli d'oliva verge extra
Oli d'oliva suau
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent la mussolina: fem una maionesa amb oli d'oliva suau, 1 ou, mig gra d'all sense el germinat i un pessic de sal. En un bol a part, muntem una clara d'ou. Incorporem, de mica en mica, la maionesa d'all a la clara, procurant de no perdre l'aire que hem incorporat a la clara.
- Coem el bacallà, tapat, en una cassola amb força oli, de manera que el mig cobreixi, juntament amb un all i mig que aixafem, i dos bitxos secs sense les llavors. Segons el gruix del llom, seran més o menys minuts. Us heu de fixar que les làmines es comencin a separar i els retireu del foc.
- Passem el bacallà per paper absorbent per treure'n l'excés d'oli i el posem en una safata. El cobrim amb la mussolina i l'enfornem, amb la funció del gratinador, 4' a 180 ºC.
- L'emplatem amb un rajolí de mel per damunt i una mica de fonoll.