Bacallà amb mussolina d'all

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau Paris
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc que aporta diverses vitamines i minerals. En destaca el potassi i el fòsfor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 talls de llom de bacallà 

    2 bitxos secs 

    2 grans d'all 

    2 ous 

    Fonoll 

    Mel 

    Oli d'oliva verge extra 

    Oli d'oliva suau 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la mussolina: fem una maionesa amb oli d'oliva suau, 1 ou, mig gra d'all sense el germinat i un pessic de sal. En un bol a part, muntem una clara d'ou. Incorporem, de mica en mica, la maionesa d'all a la clara, procurant de no perdre l'aire que hem incorporat a la clara. 
  2. Coem el bacallà, tapat, en una cassola amb força oli, de manera que el mig cobreixi, juntament amb un all i mig que aixafem, i dos bitxos secs sense les llavors. Segons el gruix del llom, seran més o menys minuts. Us heu de fixar que les làmines es comencin a separar i els retireu del foc.  
  3. Passem el bacallà per paper absorbent per treure'n l'excés d'oli i el posem en una safata. El cobrim amb la mussolina i l'enfornem, amb la funció del gratinador, 4' a 180 ºC. 
  4. L'emplatem amb un rajolí de mel per damunt i una mica de fonoll. 
Anar al contingut