Bacallà amb trinxat i múrgoles

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavi Garmendia
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mariona, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de bacallà
- Per al trinxat:
- 300 g de patates
- 300 g de col verda
- 50 g de cansalada
- sal i oli
- Per al brou de múrgoles:
- 1/2 l de brou d'aviram
- 10 g de múrgola seca
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el brou de múrgoles, en un cassó amb el brou d'aviram calent, afegiu-hi les múrgoles seques i la sal i deixeu-ho coure.
Mentrestant, sofregiu la cansalada tallada a daus petits en un cassó sense oli.
A continuació, bulliu les patates tallades a trossos en un cassó amb aigua freda. Quan l'aigua començi a bullir, poseu-hi la col també tallada a trossos. Quan estigui tot bullit, passeu-ho a un bol, afegiu-hi la cansalada sofregida i remeneu-ho tot bé amb una forquilla. Seguidament, ompliu un motllo amb el trinxat, premeu-lo bé, desemmotlleu-lo i daureu-lo en una paella amb una mica d'oli.
Finalment, fregiu el bacallà, pel costat de la pell, en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu el trinxat amb el bacallà a sobre i poseu-hi el brou de les múrgoles i les múrgoles al voltant.
Mentrestant, sofregiu la cansalada tallada a daus petits en un cassó sense oli.
A continuació, bulliu les patates tallades a trossos en un cassó amb aigua freda. Quan l'aigua començi a bullir, poseu-hi la col també tallada a trossos. Quan estigui tot bullit, passeu-ho a un bol, afegiu-hi la cansalada sofregida i remeneu-ho tot bé amb una forquilla. Seguidament, ompliu un motllo amb el trinxat, premeu-lo bé, desemmotlleu-lo i daureu-lo en una paella amb una mica d'oli.
Finalment, fregiu el bacallà, pel costat de la pell, en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu el trinxat amb el bacallà a sobre i poseu-hi el brou de les múrgoles i les múrgoles al voltant.