Bacallà amb verduretes cruixents
- Programa: La salut al cistell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà fresc d'uns 150 gr.
- 40 gr. de pebrot vermell
- 40 gr. de ceba
- 40 gr. de pastanaga
- 40 gr. de carbassó
- 40 gr. albergínia
- Julivert
- Farina
- Oli
- Sal
PREPARACIÓ
1. Posem oli en una paella. Quan sigui ben calent hi afegim el bacallà per la part de la pell. Un cop estigui ben torrada retirem el bacallà i el posem en un paper absorbent. Podem acabar de coure el bacallà al vapor o al forn, uns 6 o 7 minuts. Abans de treure'l hem de comprovar que estigui al punt.
2. Com que es tracta d'un peix tou i suau, l'acompanyarem amb un cruixent de verduretes. Hem de tallar-les en una juliana ben prima i llarga. Les passem per farina i les espolsem per treure'n la sobrant. Ho podem fer posant-les en un colador i sacsejant-les. És important enfarinar just abans de fregir.
3. Posem un cassó amb oli abundant. Quan sigui ben calent, a uns 180º, hi afegim les verduretes fins que quedin ben cruixents.
4. Les posem sobre paper absorbent i les salem tot seguit.
5. Les servim en un plat a sobre del bacallà. Podem guarnir amb unes fulletes de julivert fresc o cruixent, igual que les verdures.
Bon profit!
2. Com que es tracta d'un peix tou i suau, l'acompanyarem amb un cruixent de verduretes. Hem de tallar-les en una juliana ben prima i llarga. Les passem per farina i les espolsem per treure'n la sobrant. Ho podem fer posant-les en un colador i sacsejant-les. És important enfarinar just abans de fregir.
3. Posem un cassó amb oli abundant. Quan sigui ben calent, a uns 180º, hi afegim les verduretes fins que quedin ben cruixents.
4. Les posem sobre paper absorbent i les salem tot seguit.
5. Les servim en un plat a sobre del bacallà. Podem guarnir amb unes fulletes de julivert fresc o cruixent, igual que les verdures.
Bon profit!