Bacallà confitat amb llenties i romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà de 200 g
- 150 g de llenties
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 ceba
- 1 tomàquet madur
- 10 olives negres espinyolades
- oli d'oliva
- Per al romesco:
- 3 nyores
- 3 tomàquets escalivats
- 2 grans d'all escalivats
- 15 ametlles
- 15 avellanes
- oli d'oliva
- vinagre i sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli d'oliva, confiteu els lloms de bacallà durant uns 20 minuts aproximadament.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.
Quan estigui daurada, afegiu el pebrot tallat a trossos petits i el tomàquet picat i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts.
Seguidament, afegiu-hi les olives negres i les llenties ja cuites i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Per fer la salsa de romesco, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els tomàquets escalivats, els alls escalivats, la polpa de les nyores, el vinagre, la sal i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, poseu-hi el llom de bacallà al costat, i cobriu-lo amb el sofregit de llenties i olives.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.
Quan estigui daurada, afegiu el pebrot tallat a trossos petits i el tomàquet picat i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts.
Seguidament, afegiu-hi les olives negres i les llenties ja cuites i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Per fer la salsa de romesco, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els tomàquets escalivats, els alls escalivats, la polpa de les nyores, el vinagre, la sal i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, poseu-hi el llom de bacallà al costat, i cobriu-lo amb el sofregit de llenties i olives.