Bacallà cruixent
INGREDIENTS
300 g de bacallà dessalat
200 g de farina de blat de moro
200 g de farina
2 ous
25 cl de cervesa negra
250 ml d'aigua amb gas
Vi fino
Sal
200 g de samfaina
2 grans d'all
60 g d'ametlles torrades
60 g d'avellanes torrades
100 ml d'oli OVE
20 ml de vinagre de poma
Cibulet
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent la pastina per a l'arrebossat.
- Posem en un bol fred 200 g de midó de blat de moro (si no teniu midó i teniu farina, també funciona), 200 g de farina fluixa, dos ous, sal, 25 cl de cervesa freda, un rajolí de vi fino i 250 ml d'aigua amb gas freda. Ho integrem amb la vareta manual fins que no tingui grumolls.
- Tapem aquesta massa i la guardem a la nevera.
- En un vas batedor posem 60 g d'ametlla torrada, 60 g d'avellana torrada, dos grans d'all pelats, escalivats i temperats, 200 g de samfaina, sal i 50 ml d'oli OVE. Hi afegim 20 ml de vinagre de poma i ho turbinem fins que tingui una textura fina. Emulsionem la salsa amb 50 ml més d'oli OVE que hi anirem afegint de mica en mica mentre ho anem turbinant.
- Posem oli OVE a escalfar per fregir el bacallà.
- Tallem 300 g de bacallà dessalat i eixut a daus.
- Passem els daus de bacallà per una plata amb farina o més midó de blat de moro i després els submergim dins de la pastina que hem tret de la nevera.
- Si l'oli està a 160º, hi anem tirant el bacallà per tandes i el fregim.
- Escorrem el bacallà amb paper absorbent.
- N'enretirem el paper absorbent i el servim amb el romesco de samfaina.
- Hi tirem unes quantes puntes de cibulet.