Bacallà de Quaresma
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Martina Puigvert
- Dificultat: Baixa
- Restaurant: Les Cols
INGREDIENTS
Bacallà
Flors de carbassó
Espinacs
Panses
Raïm
Moscatell
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Dessalem el bacallà.
- En un cassó amb oli d'oliva i una mica d'aigua, hi posem les pells del bacallà per fer un pil-pil.
- Quan arribi a ebullició, traiem les pells, ho colem i ho passem per la batedora.
- En un altre cassó, tornem a posar oli d'oliva i agua i hi incorporem retalls de bacallà. Ho infusionem com en el pil-pil fins que tingui textura de brandada.
- Farcim les flors de carbassó amb la brandada i les coem al forn 2 minuts a 180 graus.
- Saltem els espinacs sense oli i, quan estiguin, els triturem per fer una salsa.
- En un cassó, infusionem el raïm i les panses en moscatell.
- Emplatem el llom de bacallà amb la salsa d'espinacs per sota i per sobre el pil-pil, i el raïm i les panses amb moscatell.
- Ho acompanyem de la flor de carbassó farcida de brandada.