Banana split
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER AL PLÀTAN CARAMEL·LITZAT:
- 2 plàtans
- 100 g de sucre
-
30 g de mantega
PER A LA CREMA DE CACAU:
- 500 ml de nata
- 50 g de sucre
- 40 g de cacau en pols
-
2 fulles de gelatina
PER AL CARAMEL SALAT:
- 220 ml de nata
- 200 g de sucre
- 50 g de mantega
-
3 g de sal
PER AL GEL DE MADUIXA:
- 200 g puré de maduixes
- 20 g de sucre
-
2 g gelatina agar-agar
PREPARACIÓ
- Tallem el plàtan sense pell a rodanxes.
- En una paella desfem el sucre, a foc lent, fins que es faci caramel i hi afegim el plàtan. Si el caramel és massa dens, podeu posar-hi una mica d'aigua.
- En un altre cassó, preparem el cacau amb la nata i el sucre i, quan arrenqui el bull, hi afegim les fulles de gelatina prèviament hidratades en aigua molt freda durant deu minuts.
- Quan la gelatina es desfaci i hagi agafat textura, la deixem refredar a la nevera 24 hores. La xocolata calenta també us pot servir per emmotllar i fer la base on servirem les postres.
- Preparem a foc lent el caramel salat, vigilant que no es cremi, amb el sucre primer. Després, la resta d'ingredients.
- Per al gel de maduixa, posem a bullir la gelatina agar-agar i quan estigui freda la triturem amb les maduixes i el sucre. Ho reservem a la nevera.
- Servim el plàtan caramel·litzat, acompanyat de nata muntada, el gelat de cacau i el de maduixa, i bocins de caramel salat i maduixetes.
- Podeu afegir-hi daus de pa de pessic, ametlles caramel·litzades....