Banana split

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER AL PLÀTAN CARAMEL·LITZAT:

  • 2 plàtans
  • 100 g de sucre
  • 30 g de mantega

    PER A LA CREMA DE CACAU:

  • 500 ml de nata
  • 50 g de sucre
  • 40 g de cacau en pols
  • 2 fulles de gelatina

    PER AL CARAMEL SALAT: 

  • 220 ml de nata
  • 200 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • 3 g de sal

    PER AL GEL DE MADUIXA: 

  • 200 g puré de maduixes
  • 20 g de sucre
  • 2 g gelatina agar-agar

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem el plàtan sense pell a rodanxes.
  2. En una paella desfem el sucre, a foc lent, fins que es faci caramel i hi afegim el plàtan. Si el caramel és massa dens, podeu posar-hi una mica d'aigua.
  3. En un altre cassó, preparem el cacau amb la nata i el sucre i, quan arrenqui el bull, hi afegim les fulles de gelatina prèviament hidratades en aigua molt freda durant deu minuts.
  4. Quan la gelatina es desfaci i hagi agafat textura, la deixem refredar a la nevera 24 hores. La xocolata calenta també us pot servir per emmotllar i fer la base on servirem les postres.
  5. Preparem a foc lent el caramel salat, vigilant que no es cremi, amb el sucre primer. Després, la resta d'ingredients.
  6. Per al gel de maduixa, posem a bullir la gelatina agar-agar i quan estigui freda la triturem amb les maduixes i el sucre. Ho reservem a la nevera.
  7. Servim el plàtan caramel·litzat, acompanyat de nata muntada, el gelat de cacau i el de maduixa, i bocins de caramel salat i maduixetes.
  8. Podeu afegir-hi daus de pa de pessic, ametlles caramel·litzades....

 

Anar al contingut