Banda de crema i fruita

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les figues són una fruita de finals d'estiu especialment rica en sucres, vitamines, minerals i fibra, que ajuda al trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 placa de pasta de full  

    2 ous 

    16 gerds 

    8 mores 

    2 figues 

    150 ml de suc de taronja  

    60 g sucre 

    20 g mantega 

    10 g farina de blat de moro  

    Ratlladura de taronja 

    40 g sucre 

    20 ml aigua 

    1 tira de pell de llimona 

PREPARACIÓ

  1. Ratllem la pell d'una taronja neta i la reservem.  
  2. Traiem el suc de la mateixa taronja. Hem d'aconseguir 150 ml. Si amb una taronja no en fem prou, n'obrim una altra. 
  3. Trenquem un ou i el barregem amb la pell de taronja ratllada.  
  4. Ho batem. 
  5. Afegim al bol 10 g de farina de blat de moro.   
  6. Afegim 60 g de sucre i el suc de taronja. Ho integrem tot.   
  7. Ho posem en un pot i ho escalfem a foc mitjà mentre anem remenant tota l'estona. 
  8. Ho anem coent uns 4-5 minuts, fins que quedi una mica més espès.  
  9. Quan tingui la textura que volem, de crema, ho retirem del foc i hi afegim 20 g mantega. 
  10. Ho integrem tot perquè tingui una textura fina i un aspecte brillant.  
  11. Passem la crema de taronja feta a una safata perquè es refredi i l'estenem amb llengua pastissera. 
  12. Cobrim la crema amb un full sulfurat perquè no se'ns ressequi la part superior i ho portem a la nevera. 
  13. Posem el forn a escalfar a 180º amb la funció ventilador, si en tenim. Si no, no passa res.   
  14. Partim per la meitat un full de pasta de full. 
  15. Fem molts forats amb la forquilla a la part central del full. És la part que no volem que s'infli quan posem el full al forn. Les vores, no les punxem. Sobre la zona on hem punxat amb la forquilla hi posem dos pesos, que poden ser uns motlles amb un pes a dins, com ara cigrons o arròs.  
  16. Trenquem i batem 1 ou. Pintem els laterals de la pasta de full amb l' ou batut. 
  17. Portem la pasta de full al forn, 16 minuts a 180º amb el ventilador. 
  18. Passat aquest temps, traiem la pasta de full de forn i la deixem sobre una reixeta perquè es refredi.  
  19. Posem 40 g de sucre en un pot al foc, hi afegim 20 ml d'aigua i un twist de pell de llimona. 
  20. Escalfem la barreja perquè es fongui el sucre i després ho deixem refredar en una gerreta. Quan baixi més la temperatura, ho portarem a la nevera. 
  21. Recuperem la crema de taronja de la nevera i la posem en un bol. La batem amb les varetes manuals per canviar-ne la textura. 
  22. Passem la crema a una mànega pastissera amb broquet rodó. 
  23. Tallem a rodelles 2 figues netes i unes mores.   
  24. Recuperem la pasta de full i hi posem –a la part central- una quantitat generosa de crema de taronja. Distribuïm 8 mores tallades per un dels costats, les figues a rodelles i 4 gerds. 
  25. Recuperem l'almívar de la nevera i amb un pinzell pintem les bandes de la pasta de full i la fruita.  
Anar al contingut