Banderilles
INGREDIENTS
12 olives mançanenques sense pinyol
8 olives farcides de pebrot
60 g formatge anyenc en oli d'oliva
20 g cecina
4 anxoves en oli OVE
4 piparres
2 cogombrets en vinagre
8 cebetes envinagrades
12 escuradents
PREPARACIÓ
Banderilla de formatge i cecina:
- Tallem a daus 60 g de formatge anyenc en oli oliva.
- Tallem a tires 20 g de cecina de vaca.
- Enfilem en un escuaradents 1 tira de cecina girada sobre si mateixa, 1 oliva mançanenca sense pinyol, 1 dau de formatge i 1 tira de cecina girada sobre si mateixa.
- Si l'escuradents és molt llarg, podem repetir l'operació.
Gilda:
- Tallem 4 piparres per la meitat.
- En un escuradents enfilem 1 oliva mançanenca sense pinyol, 1/2 piparra, 1 anxova i 1 oliva mançanenca sense pinyol.
Banderilla vegana:
- Tallem a làmines 2 cogombres en vinagre.
- Emboliquem 1 cebeta envinagrada amb la làmina de cogombre.
- Enfilem el cogombre i la ceba amb un escuradents. Tot seguit, enfilem 1 oliva farcida de pebrot i ho repetim 3 cops.
- Si fem més banderilles de les que necessitem, les cobrirem en oli i les guardarem a la nevera.