Barretes energètiques de quinoa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La quinoa és un cereal com el blat o l'arròs, ric en hidrats de carboni d'absorció lenta. La fruita seca és rica en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 3 cullerades de quinoa
- 3 cullerades de flocs de civada crus
- un grapat d'avellanes crues
- un grapat de pinyons crus
- un grapat d'ametlles crues
- 3 cullerades de mel
- 3 clares d'ou
- una cullerada de cacau en pols
- un grapat de panses
- oli d'oliva verge extra
- poma fuji
- cacau en pols sense sucre
- aigua
- sucre
PREPARACIÓ
1.- Bullim la quinoa durant uns 15 minuts.
2.- La colem i l'estirem en una safata de forn amb paper sulfurat. La courem al forn entre 5 i 10 minuts a 200º.
3.- Pelem i tallem la poma fuji a trossets petits, la posem en una altra safata de forn i l'enfornem.
4.- Separem 3 clares dels rovells i les muntem amb un pessic de sal.
5.- Hi afegim un parell de cullerades de cacau i acabem de muntar les clares.
6.- Seguidament, hi afegim unes gotetes d'oli, un grapat d'ametlles crues, un altre grapat d'avellanes, un altre de pinyons i un de panses. També hi afegim 3 cullerades de mel i 3 de flocs de civada, que és el que farà de farina, d'aglutinador, de tota la massa.
7.- Aboquem la poma que teníem al forn en un pot amb una mica d'aigua i la barregem amb sucre. Abaixem el foc i anem remenant, de mica en mica, perquè la poma vagi deixant anar tots els líquids, es barregi amb el sucre i acabi fent una mena de compota de poma cristal·litzada.
8.- Finalment, aboquem la quinoa a la massa de les barretes i ho remenem tot perquè quedi una pasta ben lligada.
9.- Emmotllem les barretes i les fiquem al forn 30 minuts a 180º.
10.- Un cop ha passat el temps, ho deixem refredar i ja podem menjar les barretes amb el sucre de poma per sobre.
2.- La colem i l'estirem en una safata de forn amb paper sulfurat. La courem al forn entre 5 i 10 minuts a 200º.
3.- Pelem i tallem la poma fuji a trossets petits, la posem en una altra safata de forn i l'enfornem.
4.- Separem 3 clares dels rovells i les muntem amb un pessic de sal.
5.- Hi afegim un parell de cullerades de cacau i acabem de muntar les clares.
6.- Seguidament, hi afegim unes gotetes d'oli, un grapat d'ametlles crues, un altre grapat d'avellanes, un altre de pinyons i un de panses. També hi afegim 3 cullerades de mel i 3 de flocs de civada, que és el que farà de farina, d'aglutinador, de tota la massa.
7.- Aboquem la poma que teníem al forn en un pot amb una mica d'aigua i la barregem amb sucre. Abaixem el foc i anem remenant, de mica en mica, perquè la poma vagi deixant anar tots els líquids, es barregi amb el sucre i acabi fent una mena de compota de poma cristal·litzada.
8.- Finalment, aboquem la quinoa a la massa de les barretes i ho remenem tot perquè quedi una pasta ben lligada.
9.- Emmotllem les barretes i les fiquem al forn 30 minuts a 180º.
10.- Un cop ha passat el temps, ho deixem refredar i ja podem menjar les barretes amb el sucre de poma per sobre.