Bastela
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
500 g ceba vermella
125 g ametlla marcona
6 fulls de pasta filo
2 cuixes de pollastre desossades
3 dàtils Medjoul
2 ous
Mel
Coriandre
Safrà
Canyella en pols
Cúrcuma en pols
Gingebre en pols
Pebre vermell dolç
Pebre negre
Oli d'argània alimentari
Sucre de llustre
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem a brunesa 500 g de ceba. La posem a la cassola.
- A la mateixa cassola hi afegim 2 cuixes de pollastre desossades sense pell.
- També hi afegim 6 brins de safrà, 1 culleradeta de canyella en pols, mitja de gingebre en pols, mitja de pebre vermell dolç, mitja de pebre negre en pols i mitja de cúrcuma en pols.
- Piquem fulles de coriandre i les afegim també a la cassola amb un raig d'oli d'oliva. Ho barregem bé.
- Tapem la cassola i ho deixarem coure uns 30 minuts a foc mitjà. Després traurem el pollastre i deixarem que el suc es redueixi durant 2o minuts més amb la cassola destapada.
- Passem a un pot la salsa reduïda i hi afegim 2 ous que barregem bé.
- Esfilagarsem el pollastre i el reservem.
- Preparem la picada posant en un got triturador dàtils sense pinyol, 125 g d'ametlles fregides i 1 cullerada de mel. Ho triturem i reservem.
- Agafem un motlle rodó d'uns 24 cm de diàmetre, agafem 3 làmines de pasta filo i les pintem amb oli d'argània. Després folrem el motlle amb les làmines.
- Estenem la salsa sobre les làmines. Després hi posem el pollastre esfilagarsat i, finalment, la picada de dàtils i ametlles.
- Pintem dues làmines més amb l'oli d'argània i les posem a sobre encaixant-ne les vores interiors. Posem dues làmines més i donem la volta al pastís amb l'ajuda d'un plat. Tornem a posar les puntes cap a dins i les tornem a pintar. Encabim el pastís en el motlle on el teníem i li donem la última volta. Pintem la superfície i ja el podem coure.
- El duem al forn durant 30 minuts a 180º.
- Un cop cuit, hi espolsem per sobre sucre llustre, una mica de canyella en pols i li afegim unes quantes ametlles marcones.