Bastela

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats y vitamina E, nutrients que li confereixen beneficis cardiovascularsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: 

    500 g ceba vermella 

    125 g ametlla marcona  

    6 fulls de pasta filo 

    2 cuixes de pollastre desossades 

    3 dàtils Medjoul 

    2 ous 

    Mel 

    Coriandre 

    Safrà 

    Canyella en pols 

    Cúrcuma en pols 

    Gingebre en pols 

    Pebre vermell dolç 

    Pebre negre 

    Oli d'argània alimentari 

    Sucre de llustre 

    Sal 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a brunesa 500 g de ceba. La posem a la cassola.  
  2. A la mateixa cassola hi afegim 2 cuixes de pollastre desossades sense pell. 
  3. També hi afegim 6 brins de safrà, 1 culleradeta de canyella en pols, mitja de gingebre en pols, mitja de pebre vermell dolç, mitja de pebre negre en pols i mitja de cúrcuma en pols. 
  4. Piquem fulles de coriandre i les afegim també a la cassola amb un raig d'oli d'oliva. Ho barregem bé. 
  5.  Tapem la cassola i ho deixarem coure uns 30 minuts a foc mitjà. Després traurem el pollastre i deixarem que el suc es redueixi durant 2o minuts més amb la cassola destapada. 
  6. Passem a un pot la salsa reduïda i hi afegim 2 ous que barregem bé. 
  7. Esfilagarsem el pollastre i el reservem. 
  8. Preparem la picada posant en un got triturador dàtils sense pinyol, 125 g d'ametlles fregides i 1 cullerada de mel. Ho triturem i reservem. 
  9.  Agafem un motlle rodó d'uns 24 cm de diàmetre, agafem 3 làmines de pasta filo i les pintem amb oli d'argània. Després folrem el motlle amb les làmines. 
  10. Estenem la salsa sobre les làmines. Després hi posem el pollastre esfilagarsat i, finalment, la picada de dàtils i ametlles.  
  11. Pintem dues làmines més amb l'oli d'argània i les posem a sobre encaixant-ne les vores interiors. Posem dues làmines més i donem la volta al pastís amb l'ajuda d'un plat. Tornem a posar les puntes cap a dins i les tornem a pintar. Encabim el pastís en el motlle on el teníem i li donem la última volta.  Pintem la superfície i ja el podem coure. 
  12. El duem al forn durant 30 minuts a 180º. 
  13. Un cop cuit, hi espolsem per sobre sucre llustre, una mica de canyella en pols i li afegim unes quantes ametlles marcones. 
Anar al contingut