Batut de figues i xirivia
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les figues són una fruita de finals d'estiu especialment rica en sucres, vitamines, minerals i fibra, que ajuda al trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g de glaçons petits
300 g de figues
250 ml de llet de coco
30 g de sucre de coco
300 ml de llet
180 g de xirivia
60 g de sucre
200 g de xocolata negra
2 cullerades de coco ratllat
2 cullerades d'ametlla picada
PREPARACIÓ
- Comencem fent el dolç de xirivia. Pelem 180 g de xirivia i la tallem en daus petits.
- Posem la xirivia a la cassola amb 60 g de sucre blanc i 300 ml de llet.
- Ho coem a foc mitjà-baix 1 hora aproximadament o fins que no quedi líquid.
- Deixem que baixi la temperatura.
- Escalfem un pot amb dos dits d'aigua i preparem un bany maria.
- Afegim 200 g de xocolata negra al recipient que anirà al bany maria i fonem la xocolata.
- Un cop fosa, estenem la xocolata sobre el marbre de la cuina.
- Anem removent la xocolata fins que el termòmetre ens indiqui que està als 31-32 graus o bé fins que un cop la tastem amb els llavis notem que està una mica freda.
- Quan tinguem la xocolata temperada, la podem abocar a un bol.
- Amb un paper sulfurat, tallat en forma de triangle, fem un cornet.
- Tanquem el cornet perquè no s'escapi xocolata.
- Omplim el cornet amb la xocolata temperada. Fem un petit forat a la punta del cornet i fem els dibuixos que vulguem sobre una superfície, que després portarem a la nevera.
- Abans, acabem les decoracions de xocolata espolsant-hi a sobre una mica de coco ratllat o ametlla picada en granet.
- Un cop enllestit, portem les figures de xocolata a la nevera
- En un vas americà posem 300 g de glaçons tipus pilé, 300 g figues netes però sense peduncle, el dolç de xirivia que tenim preparat, 250 ml de llet de coco i 30 g de sucre de coco.
- Ho triturem tot molt bé.
- Decorem el batut amb les figures de xocolata.