Bavaresa de maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els maduixots ens aporten antioxidants com els flavonoides, un pigment natural que li proporciona el seu color vermell, i vitamina C.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1/2 k de maduixots
200 g de sucre blanc
5 fulls de gelatina
300 g de nata 35%
3 regalèssia de maduixa
1 manat d'alfàbrega
1 llimona
3 cookies
PREPARACIÓ
Netegem i tallem els maduixots de mida per a macedònia.
En un pot cuinem els maduixots amb 75 g de sucre segons si la fruita és més o menys madura-, unes gotes de llimona i les tres regalèssies de maduixa picades, durant 30 minuts.
Un cop cuinat ho triturem amb la batedora i ho colem.
Hidratem les làmines de gelatina en un bol amb aigua i glaçons.
En un pot fem que arrenqui el bull i hi afegim les fulles d'alfàbrega, ho cobrim i ho deixem que infusioni 10 minuts.
Afegim les làmines de gelatina al coulis de maduixa i ho coem uns 2 minuts fins que es fonguin, però no ha de bullir. Ho deixem reposar fins que arribi a temperatura ambient.
Incorporem la nata al coulis i ho poem a les mànegues de pastisseria que calguin.
Refrigerem la mànega de pastisseria 3 hores.
Per fer les làmines de caramel fonem 125 g de sucre en un pot i quan estigui daurat, l'estirem entre dues làmines de paper sulfurat. Deixem que refredi.
En un morter desfem les galetes fins que tinguin una textura i aspecte semblants a un crumble (aspecte de molles).
Muntem el plat: crumble per sota, làmina de caramel, crema , crumble i làmina de caramel.