Bavaresa de pinya i coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La "llet de coco" és una beguda energètica rica en greixos saturats, que s'obté triturant la polpa tendra del coco barrejada amb aigua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
125 g farina
80 g mantega
60 g sucre
50 g sucre de llustre
20 g ametlla en pols
10 g coco ratllat
400 ml llet de coco
100 ml nata 35% M. G.
40 ml aigua
10 ml rom
1 ou
2 fulls de gelatina
12 làmines fines de pinya natural
Menta
PREPARACIÓ
- Comencem fent la pasta ensucrada. Posem en un bol 50 g de sucre llustre, 20 g d'ametlla en pols, 80 g de mantega pomada i un ou batut lleugerament.
- Unifiquem els ingredients amb les mans. Hi tamisem 125 g de farina. Pastem fins a tenir la massa feta.
- Posem la pasta ensucrada sobre una làmina de silicona. A sobre ho cobrim amb mig full de guitarra. Estirem la pasta fins que tingui uns 4 mm de gruix.
- Guardem la pasta ensucrada a la nevera durant 1 hora.
- Traiem la pasta de la nevera. Retirem el full de guitarra i la posem al forn 15 minuts a 160 graus.
- Un cop la traiem del forn, tallem la pasta amb un motlle de 8 cm de diàmetre. En sortiran 4 bases de pasta cuita.
- Folrem els motlles per dins amb paper sulfurat d'un dit més alt que el motlle.
- Introduïm les bases dins de cada motlle amb el paper sulfurat. Reservem.
- Posem dins un plat amb aigua freda dos fulls de gelatina.
- En un pot al foc hi posem 400 ml de llet de coco, 10 g de sucre i 10 g de coco ratllat. Ho remenem fins que el sucre es dissolgui.
- Ho retirem del foc i hi afegim els dos fulls de gelatina escorreguts fins que es desfacin. Ho deixem temperar.
- Agafem de la nevera 100 ml de nata 35% M. G. i la semimuntem.
- Comprovem la temperatura de la llet de coco i, si ja està al voltant dels 26 graus, hi posem 1/3 de la nata semimuntada. La integrem amb cura i amb l'ajuda d'una llengua. Hi acabem d'afegir la resta de la nata.
- Distribuïm la bavaresa en els quatre motlles que tenim preparats. Els posem 4 hores a la nevera.
- Per fer els xips de pinya, posarem en un pot 40 ml d'aigua, 50 g de sucre i 10 ml de rom. Ho escalfem fins que es desfaci. Després posem el xarop en un plat.
- Tallem la pinya a 12 rodelles molt fines, que suquem dins el xarop.
- Col·loquem en una safata amb una làmina de silicona els xips de pinya. Ho posem al forn 1 hora a 80 graus.
- Traiem la safata del forn i donem forma als xips de pinya.
- Traiem les bavareses de la nevera i hi col·loquem al damunt 3 xips de pinya. Hi afegim menta fresca.