Bescuit de coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Del coco se'n treuen diferents ingredients, cada un amb propietats diferents, tenen en comú la quantitat de greixos saturats i la riquesa en mineralsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per al bescuit
2 ous
60 g sucre de coco
60 g de farina
30 g de coco ratllat
1 sobre de llevat químic
Sucre de llustre
Mantega
Per al farcit
250 ml de llet de coco
20 g d'oli de coco
60 g sucre de coco
1 beina de vainilla
Cobertura
400 g xocolata blanca
200 ml nata
1 raig de rom
Per a l'acabat
Coco fresc
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 250 ml de llet de coco freda, 20 g d'oli de coco, 60 g de sucre de coco i 1 beina de vainilla (la seva polpa). Ho barregem amb les varetes elèctriques.
- Untem amb mantega un motlle quadrat i després hi posem paper film. A sobre hi posem la massa que hem fet i la deixem al congelador 1 hora.
- Separem clares de rovells de dos ous.
- Posem en un bol 60 g de sucre de coco i 2 clares. Les muntem amb les varetes elèctriques.
- Integrem els dos rovells amb les varetes manuals o bé amb una llengua. Hi afegim 30 g de coco ratllat i el resultat, ben integrat, el fiquem en una màniga pastissera.
- Tamisem al bol 60 g de farina i 1 sobre de llevat químic. Incorporem 30 g de coco ratllat. Ho integrem amb les varetes manuals amb moviments envolvents.
- Untem amb mantega una safata de forn i hi espolsem a sobre una miqueta de farina.
- Passem la massa al motlle, la distribuïm bé i l'allisem, hi espolsem una mica de sucre llustre pel damunt i ho portem al forn: 150º durant 10 minuts.
- En un bany maria desfem 400 g de xocolata blanca.
- Escalfem en un pot 200 ml de nata.
- Un cop la nata bull, l'afegim a la xocolata i la incorporem.
- A la "ganache" de nata i xocolata que estem fent, hi afegim un rajolí de rom.
- Traiem la massa del farcit del congelador.
- Desemmotllem el pessic i el tallem en dues meitats (que seran la part de baix i de dalt del bescuit).
- Desemmotllem el farcit, que ens haurà quedat rígid. El col·loquem a sobre del pessic i el tapem amb l'altra meitat.
- Passem la "ganache" a una gerreta.
- Tallem el bescuit en quatre porcions. Perquè quedi més bé estèticament, podem tallar les vores.
- Servim posant a sobre la "ganache" i ho rematem amb uns encenalls de coco fresc. Llest.