Bescuit gelat de carbassa
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER AL BESCUIT:
- 400gr puré de carbassa
- 350ml nata
- 80gr rovell d'ou
- 50gr sucre
- 2 unitats fulles de gelatina
- 120gr clara d'ou
- 60gr sucre
- 1 vaina vainilla
- canyella, gingebre
- sal
- PER A LA PASTA SABLEÉ:
- 90gr sucre glaç
- 120gr mantega
- 200gr farina
- 40gr farina ametlla
- 1 clara d'ou
-
3gr sal
PREPARACIÓ
- Enfornem la carbassa pelada i un cop cuita fem un puré. Es pot coure també a la paella.
- Preparem una crema anglesa bullint sucre, els rovells d'ou i la nata.
- Un cop feta la crema afegim el puré de carbassa i espècies al gust per aromatitzar-la (canyella, clau, gengibre...).i unes fulles de gelatina perque agafi textura.
- Preparem un merengue coent clares d'ou i sucre al bany maria a 60 graus i ho incorporem a la preparació anterior.
- Deixem refredar i ho reservem a la nevera.
- Per preparar la pasta sableé, barregem els ingredients i posteriorment la deixem reposar unes hores abans d'estirar-la i tallar-la en la forma que escollim.
- La pasta la courem al forn uns 12-15 minuts a 170 graus, en funció del forn, fins a tenir una galeta que ens servirà de base o acompanyarà el gelat.
- També, com acompanyament, podeu prepar un merengue sense coure, muntant una clara i el sucre a la màquina fins que tingui una textura de mouse.
- Podeu emplatar amb motllos, amb la pasta sableé de base, o en forma de galeta, i presentar per exemple, amb garrapinyades.