Bescuit gelat de carbassa

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER AL BESCUIT:

  • 400gr puré de carbassa
  • 350ml nata
  • 80gr rovell d'ou
  • 50gr sucre
  • 2 unitats fulles de gelatina
  • 120gr clara d'ou
  • 60gr sucre
  • 1 vaina vainilla
  • canyella, gingebre
  • sal

  • PER A LA PASTA SABLEÉ:
  • 90gr sucre glaç
  • 120gr mantega
  • 200gr farina
  • 40gr farina ametlla
  • 1 clara d'ou
  • 3gr sal

     

PREPARACIÓ

  1. Enfornem la carbassa pelada i un cop cuita fem un puré. Es pot coure també a la paella.
  2. Preparem una crema anglesa bullint sucre, els rovells d'ou i la nata.
  3. Un cop feta la crema afegim el puré de carbassa i espècies al gust per aromatitzar-la (canyella, clau, gengibre...).i unes fulles de gelatina perque agafi textura.
  4. Preparem un merengue coent clares d'ou i sucre al bany maria a 60 graus i ho incorporem a la preparació anterior.
  5. Deixem refredar i ho reservem a la nevera.
  6. Per preparar la pasta sableé, barregem els ingredients i posteriorment la deixem reposar unes hores abans d'estirar-la i tallar-la en la forma que escollim.
  7. La pasta la courem al forn uns 12-15 minuts a 170 graus, en funció del forn, fins a tenir una galeta que ens servirà de base o acompanyarà el gelat.
  8. També, com acompanyament, podeu prepar un merengue sense coure, muntant una clara i el sucre a la màquina fins que tingui una textura de mouse.
  9. Podeu emplatar amb motllos, amb la pasta sableé de base, o en forma de galeta, i presentar per exemple, amb garrapinyades.
Anar al contingut