Besuc al forn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Per a hipertensos
  • Informació nutricional
    -Obre

    El besuc és un dels peixos blaus que conté menys greix. És molt digestiu i nutritiu.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 besuc d'1 kg
  • 600 g de patata Monalisa
  • 1 bossa d'alga wakame
  • 3 alls
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 fonoll
  • 2 cebes blanques
  • fumet de peix
  • un got de vi blanc
  • un manat d'alfàbrega
  • coriandre
  • sal
  • pebre blanc
  • aigua mineral

PREPARACIÓ

1. Bullim el fumet de peix. Quan arrenca el bull, ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts amb l'alga wakame.



2. En una safata de forn hi posem la patata ja bullida, el fonoll i la ceba tallada fina, un raig d'oli i 2 grans d'all aixafats. Ho posem al forn a 200 graus uns 15 min fins que les patates ens quedin ben rosses.



3. Quan estiguin rosses, mullem les patates amb el fumet d'algues. Girem les patates i ho tornarem a posar al forn amb una copeta de vi blanc, uns 15 minuts més.



4. Passat aquest temps hi posarem el peix de 7 a 10 min (depenent la mida).



5. Ho servirem amb la patata aixafada, les herbes picades (alfàbrega i coriandre), sal, pebre i el peix a sobre.
 
Anar al contingut