Besuc al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Per a hipertensos
- Informació nutricional -Obre
El besuc és un dels peixos blaus que conté menys greix. És molt digestiu i nutritiu.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 besuc d'1 kg
- 600 g de patata Monalisa
- 1 bossa d'alga wakame
- 3 alls
- oli d'oliva verge extra
- 1 fonoll
- 2 cebes blanques
- fumet de peix
- un got de vi blanc
- un manat d'alfàbrega
- coriandre
- sal
- pebre blanc
- aigua mineral
PREPARACIÓ
1. Bullim el fumet de peix. Quan arrenca el bull, ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts amb l'alga wakame.
2. En una safata de forn hi posem la patata ja bullida, el fonoll i la ceba tallada fina, un raig d'oli i 2 grans d'all aixafats. Ho posem al forn a 200 graus uns 15 min fins que les patates ens quedin ben rosses.
3. Quan estiguin rosses, mullem les patates amb el fumet d'algues. Girem les patates i ho tornarem a posar al forn amb una copeta de vi blanc, uns 15 minuts més.
4. Passat aquest temps hi posarem el peix de 7 a 10 min (depenent la mida).
5. Ho servirem amb la patata aixafada, les herbes picades (alfàbrega i coriandre), sal, pebre i el peix a sobre.
2. En una safata de forn hi posem la patata ja bullida, el fonoll i la ceba tallada fina, un raig d'oli i 2 grans d'all aixafats. Ho posem al forn a 200 graus uns 15 min fins que les patates ens quedin ben rosses.
3. Quan estiguin rosses, mullem les patates amb el fumet d'algues. Girem les patates i ho tornarem a posar al forn amb una copeta de vi blanc, uns 15 minuts més.
4. Passat aquest temps hi posarem el peix de 7 a 10 min (depenent la mida).
5. Ho servirem amb la patata aixafada, les herbes picades (alfàbrega i coriandre), sal, pebre i el peix a sobre.