Biquini de llenguado i sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mirko Carturan
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirko Carturan, Caldes de Montbui
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 llenguados en filets (4 filets de cada llenguado)
- 350 g de sobrassada
- 32 làmines de pa de motllo o baguette
- 2 patates mitjanes
- nou moscada
- 250 g d'oli d'oliva
- 100 g de mató
- 1 porro nan (opcional)
- aigua
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, traieu les fulles exteriors del porro, talleu-lo a talls i sofregiu-lo en una paella amb oli. Mentrestant, peleu les patates i talleu-les a trossos. Quan el porro estigui ros, afegiu-hi les patates, la sal, el pebre i la nou moscada, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure un 25, 30 minuts. Després, per fer la crema, tritureu-ho tot amb el pímer juntament amb el mató per donar-hi cremositat i reserveu-ho.
A continuació, preescalfeu el forn.
Per fer els biquinis, en una taula, estireu els filets de llenguado en cru, poseu una mica de sobrassada sobre cada filet, feu-ne un rotllet, colloqueu-hi una làmina de pa en cadascun dels extrems i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, poseu la crema de patata al fons del plat, colloqueu-hi al damunt els biquinis de llenguado i amaniu-ho tot amb l'oli de sobrassada que us haurà quedat a la safata de forn.
A continuació, preescalfeu el forn.
Per fer els biquinis, en una taula, estireu els filets de llenguado en cru, poseu una mica de sobrassada sobre cada filet, feu-ne un rotllet, colloqueu-hi una làmina de pa en cadascun dels extrems i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, poseu la crema de patata al fons del plat, colloqueu-hi al damunt els biquinis de llenguado i amaniu-ho tot amb l'oli de sobrassada que us haurà quedat a la safata de forn.