Biquini de peus de porc
INGREDIENTS
3 peus de porc
Pa focaccia
150 g formatge
Tomàquet sec
1 ceba de Figueres
1 pastanaga
1 porro
6 claus d'olor
Mantega
1 ou
Rave rusticà
Oli
Sal
10 boles de pebre negre
Llorer
Midó de blat de moro
PREPARACIÓ
- Socarrimem amb bufador 3 peus de porc ja partits.
- Posem els peus de porc en un bol amb aigua, 10% de sal i gel. Ho deixem dessagnant-se durant 2 hores.
- Un cop hagin passat 2 hores, ja podem bullir els peus de porc. A part dels peus de porc, afegim en una olla de pressió una pastanaga pelada, que tallem a bresa. També hi incorporem un porro ja net, que tallem a bresa. Posteriorment, una ceba de Figueres ja pelada en què hi punxem 6 claus d'olor. Ho acabem amb 10 boles de pebre que aixafem, una fulla de llorer i aigua fins a cobrir-ho tot. Ho tapem i ho posem a bullir, i quan emeti un so l'olla, abaixarem el foc i ho courem durant 50 minuts.
- Un cop tinguem els peus cuits, els deixarem temperant-se i comencem a treure'ls els ossos que hi pugui haver.
- Aprofitem el brou dels peus de porc, el colem i el deixem al foc.
- Un cop tinguem tots els peus desossats, els afegim en un motlle i els posem una mica de pebre. Ho remenem, ho premsem i els deixem a la nevera durant 3 hores.
- Comencem a preparar la maionesa. En un got batedor hi posem 1 ou, un tros de rave rusticà net que ratllem i oli d'oliva verge extra. Ho emulsionem tot.
- De la terrina de peus de porc en tallem 2 cm i ho enfarinem amb midó de blat de moro.
- Afegim a una paella ben calenta una mica d'oli i una porció de la terrina enfarinada. Marquem fins que ens faci crosta i ho girem perquè es marqui banda i banda.
- Comencem a muntar el biquini amb una ració de focaccia, els peus marcats i una porció de formatge.
- Tallem tomàquet sec i n'afegim.
- Untem amb mantega cada llesca del pa.
- Posem a la paella on hem fet els peus de porc el biquini i marquem a foc mitjà fins que el formatge es fongui.
- Quan el formatge s'ha fos, girem i marquem per l'altra banda.
- Emplatem el biquini i el tallem a triangles. Hi afegim per damunt la maionesa que hem fet i la reducció de peu de porc.