Bistec de vedella amb puré de bròquil i xips de moniato

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Conxita Domingo (professora de Vilanova de la Sal)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • 4 bistecs de vedella
  • oli d'oliva extra verge
  • sal
  • Per al puré de bròquil:
  • 300 g de bròquil
  • 150 g de patata
  • 30 g de formatge tendre de cabra
  • 1 l d'aigua
  • 1 cullerada de mantega
  • sal
  • Per fer els xips de moniato:
  • 1 moniato
  • 1 got d'oli d'oliva extra
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el puré de bròquil, poseu un litre d'aigua amb sal en un cassó i feu-lo bullir. Quan arrenqui el bull, tireu-hi les patates, pelades i tallades, i el bròquil mal tallat i deixeu-ho coure uns 30 minuts. A continuació, coleu-ho, escorreu-ho bé, poseu-ho tot en un got de pímer, afegiu-hi la mantega i el formatge tendre de cabra, tritureu-ho i fiqueu-ho dins d'una mànega pastissera, amb un broc gros.

Per fer les xips de moniato, peleu el moniato, talleu-lo a rodanxes amb la mandolina, perquè quedin ben primes i fregiu-les en una paella, amb força oli i ben calent. Quan estiguin ben cruixents, traieu-les de la paella, saleu-les i reserveu-les en un plat amb paper absorbent.

Mentrestant, escalfeu la planxa on coureu els bistecs, tireu-hi un rajolí d'oli i coeu lleugerament el bistec de vedella, prèviament salat.

I ja per acabar, poseu el bistec al mig del plat i col•loqueu-hi en un costat les xips de moniato, i a l'altre el puré de bròquil, amb l'ajuda de la mànega pastissera.
Anar al contingut