Bistec tàrtar amb crema de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Reartes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: LIPS, EÏVISSA
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella en cru, com en aquesta recepta, es una bona font de ferro anomenat "hemo" o del tipus assimilable.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 200 g de maluc de vedella
- salsa Perrins
- conyac
- Tabasco
- 10 g tàperes
- 10 g cogombrets
- 20 g ceba
- sal i pebre
- Per a l'ou emulsionat
- 2 anxoves en oli
- 2 rovells d'ou
- 1 c/s mostassa en gra
- oli d'oliva verge extra
- Crema de tomàquet natural:
- 3 tomàquets escalivats
- 1/2 cabeça d'alls escalivats
- 20 g de sucre morè
- 70 cc de vinagre de poma
- 1 bitxo
- 1 c/c pebre vermell dolç
- canyella en pols
- salsa Perrins
- Per a la salsa zuke:
- 100 ml soja
- 100 ml mirin
- 1 g xantana
- Altres:
- 2 patates tipus agra
- 1 gra d'all
- 1 branqueta de romaní
- salicòrnia
PREPARACIÓ
Per començar, preparem l'acompanyament. Netegem la patata. La tallem fina amb el ganivet, sense pelar-la i la confitem en una paella amb all i romaní a 140º, 20'.
A continuació, per fer la salza zuke, barregem amb una batedora, en fred, el mirin, la soja i la xantana i la reservem. Deixem refredar la patata confitada a la paella.
Per fer l'emulsió d'ou, posem tots els ingredients en un bol: l'ou, les anxoves ja tallades i la mostassa. Fem l'emulsió tirant-hi l'oli a poc a poc i barrejant-ho amb un pímer. Ho reservem.
Per a la crema de tomàquet natural, posem tots els ingredients en un pot de la batedora: els tomàquets escalivats sense pell, els alls el sucre morè, el vinagre de poma, el bitxo, el pebre dolç, la canyella en pols i la salsa Perrins. Ho triturem tot. Ho passem a un cassó, que cogui 10 minuts. Deixem que es refredi a la nevera.
Tallem ben petites les tàperes, la ceba tendra i els cogombrets. Ho reservem.
Per preparar, el bistec tàrtar, piquem la carn amb un ganivet. Traiem el bol del congelador. Hi posem la carn. Anem barrejant-la amb la resta d'ingredients amb una cullera: l'emulsió d'ou i la crema de tomàquet natural. Hi posem unes quantes gotes de zuke i de conyac. Ho barregem tot amb dues culleres i ho rectifiquem de sal i pebre.
Per acabar, fregim amb oli ben calent les patates que hem confitat, fins que s'enrosseixin. Servim el tàrtar, les patates i la salicòrnia.
A continuació, per fer la salza zuke, barregem amb una batedora, en fred, el mirin, la soja i la xantana i la reservem. Deixem refredar la patata confitada a la paella.
Per fer l'emulsió d'ou, posem tots els ingredients en un bol: l'ou, les anxoves ja tallades i la mostassa. Fem l'emulsió tirant-hi l'oli a poc a poc i barrejant-ho amb un pímer. Ho reservem.
Per a la crema de tomàquet natural, posem tots els ingredients en un pot de la batedora: els tomàquets escalivats sense pell, els alls el sucre morè, el vinagre de poma, el bitxo, el pebre dolç, la canyella en pols i la salsa Perrins. Ho triturem tot. Ho passem a un cassó, que cogui 10 minuts. Deixem que es refredi a la nevera.
Tallem ben petites les tàperes, la ceba tendra i els cogombrets. Ho reservem.
Per preparar, el bistec tàrtar, piquem la carn amb un ganivet. Traiem el bol del congelador. Hi posem la carn. Anem barrejant-la amb la resta d'ingredients amb una cullera: l'emulsió d'ou i la crema de tomàquet natural. Hi posem unes quantes gotes de zuke i de conyac. Ho barregem tot amb dues culleres i ho rectifiquem de sal i pebre.
Per acabar, fregim amb oli ben calent les patates que hem confitat, fins que s'enrosseixin. Servim el tàrtar, les patates i la salicòrnia.