Bistec tàrtar de bou amb olives, llenties i vinagreta d'anxova

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àlex Muedra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Visual, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de bou és molt interessant pel seu contingut en ferro, pot arribar a tenir el doble que la carn de vedella.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de filet de bou
  • 40 g de maionesa
  • 25 unitats d'olives de Kalàmata sense pinyol
  • 1/2 ceba petita
  • 2 rovells d'ou
  • 1 tassa de cafè de tàperes
  • 1 got ple de llenties cuites
  • 1 tassa de cafè de brots d'alfals
  • 12 torradetes
  • unes gotes de tabasco
  • unes gotes de salsa Perrins
  • sal
  • pebre negre
  • Per a la vinagreta d'anxova:
  • 50 g d'anxoves amb oli escorregudes
  • 1 tassa de cafè de vinagre de Mòdena
  • 1 got ple d'oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per fer el bistec tàrtar, piqueu el filet de bou amb un ganivet, poseu-lo en un bol i afegiu-hi les tàperes picades, la ceba picada, els rovells d'ou, la maionesa, les olives picades i remeneu-ho bé.

Després, incorporeu-hi la sal, el pebre, la salsa Perrins i el tabasco, barregeu-ho tot bé.

Per fer la vinagreta d'anxova, poseu en un got per triturar les anxoves, l'oli d'oliva i el vinagre de Mòdena i tritureu-ho tot bé amb un túrmix.

I ja per acabar, amb l'ajut d'una anella metàl·lica, feu un llit amb les llenties cuites i a sobre poseu-hi el bistec tàrtar. Retireu l'anella i amaniu el plat amb la vinagreta d'anxoves.

Finalment, poseu els brots d'alfals i les torradetes al damunt.
Anar al contingut