Bistec tàrtar de bou amb olives, llenties i vinagreta d'anxova
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àlex Muedra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Visual, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La carn de bou és molt interessant pel seu contingut en ferro, pot arribar a tenir el doble que la carn de vedella.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de filet de bou
- 40 g de maionesa
- 25 unitats d'olives de Kalàmata sense pinyol
- 1/2 ceba petita
- 2 rovells d'ou
- 1 tassa de cafè de tàperes
- 1 got ple de llenties cuites
- 1 tassa de cafè de brots d'alfals
- 12 torradetes
- unes gotes de tabasco
- unes gotes de salsa Perrins
- sal
- pebre negre
- Per a la vinagreta d'anxova:
- 50 g d'anxoves amb oli escorregudes
- 1 tassa de cafè de vinagre de Mòdena
- 1 got ple d'oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Per fer el bistec tàrtar, piqueu el filet de bou amb un ganivet, poseu-lo en un bol i afegiu-hi les tàperes picades, la ceba picada, els rovells d'ou, la maionesa, les olives picades i remeneu-ho bé.
Després, incorporeu-hi la sal, el pebre, la salsa Perrins i el tabasco, barregeu-ho tot bé.
Per fer la vinagreta d'anxova, poseu en un got per triturar les anxoves, l'oli d'oliva i el vinagre de Mòdena i tritureu-ho tot bé amb un túrmix.
I ja per acabar, amb l'ajut d'una anella metàl·lica, feu un llit amb les llenties cuites i a sobre poseu-hi el bistec tàrtar. Retireu l'anella i amaniu el plat amb la vinagreta d'anxoves.
Finalment, poseu els brots d'alfals i les torradetes al damunt.
Després, incorporeu-hi la sal, el pebre, la salsa Perrins i el tabasco, barregeu-ho tot bé.
Per fer la vinagreta d'anxova, poseu en un got per triturar les anxoves, l'oli d'oliva i el vinagre de Mòdena i tritureu-ho tot bé amb un túrmix.
I ja per acabar, amb l'ajut d'una anella metàl·lica, feu un llit amb les llenties cuites i a sobre poseu-hi el bistec tàrtar. Retireu l'anella i amaniu el plat amb la vinagreta d'anxoves.
Finalment, poseu els brots d'alfals i les torradetes al damunt.