Bistec tàrtar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
600 g de filet
4 ous
pebre negre
4 cullerades de salsa perrins
6 escalunyes
12 cogombrets en vinagre petits
2 cullerades de tàperes
sal
3 cullerades de mostassa de Dijon
oli d'oliva verge extra
3 cullerades del nostre quètxup
1 cullerada de pebre vermell picant
torradetes
patates llumí
enciam fulla de roure
canonges
Per al quètxup
2 kg de tomàquet pera madur
3 cebes morades
2 grans d'all
1 raig d'oli d'oliva verge extra
2 cullerades de sucre panela
1 raig de vinagre chardonnay
1 polsim de pebre vermell fumat dolç
1 cullerada de mel
Una mica de nou moscada
PREPARACIÓ
En un pot hi tirem la ceba morada, l'oli d'oliva verge extra i ho deixarem a foc molt baix durant 30 minuts. A continuació hi aboquem el sucre i la mel. Quan es vagi desfent, hi afegim el vinagre i les espècies (la nou moscada, el pebre vermell i els alls tallats a quadradets molt menuts).
Triturem i colem el tomàquet madur i l'afegim a la barreja. Ho deixem a foc baix durant 2 hores. Ho tastem per corregir de pebre i sal.
Tallem a rodelles fines el filet, l'estirem en una safata, que no es toquin els talls entre si, els separem amb paper de forn i els congelem durant 2 dies.
Traiem aquestes rodelles del congelador i ho tallem a quadradets ben petits (s'ha de fer amb ganivet i no amb una picadora perquè la textura canviaria molt).
En un bol fem l'amanit del tàrtar. Hi posem els rovells d'ou, el pebre negre, 4 cullerades de salsa perrins i les escalunyes, els cogombrets i les tàperes tot tallat a quadradets molt petits. Hi afegim la sal i les cullerades de mostassa de Dijon. Ho lliguem amb un raig d'oli i de quètxup que hem fet anteriorment.
Barregem aquest amanit amb la carn. Ho anem movent suaument perquè no quedi una pasterada.
Ho servim sempre amb torradetes, amanida i patates fregides.