Bledes amb vinagreta

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les bledes són pobres en nutrients energètics, però riques en nutrients reguladors com vitamines, minerals i fibra, concentrats a les parts més fosques de la fulla.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 manat de bledes  

    130 ml oli OVE 

    Formatge vell fumat d'ovella 

    30 ml vinagre de Xerès  

    20 g pinyons 

    4 orellanes 

    1 gra d'all pelat 

    4 fulles de menta 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Posem una bona quantitat d'aigua a escalfar amb sal. Servirà per escaldar les bledes.
  2. Netegem un manat de bledes traient-ne la terra que puguin tenir enganxada a les tiges i fulles.
  3. En separem les fulles i les penques.
  4. Posem a l'aigua calenta les penques i deixem que bullin tres minuts. Tot seguit, sense treure'n les penques, hi posem també les fulles.
  5. Coem fulles i penques 2 minuts més.
  6. Passat aquest temps, traiem les bledes de l'aigua i les posem en un bol amb aigua freda i gel per parar-ne la cocció.
  7. Quan estiguin ben fredes, les traiem d'aquesta aigua i les posem en un colador perquè vagin escorrent-se.
  8. Tallem a microbrunesa 4 orellanes. Les posem en un bol.  
  9. Fem el mateix amb 4 fulles de menta.
  10. Posem una paella a escalfar i hi torrem 20 g de pinyons.
  11. Afegim al bol amb les orellanes i la menta, 130 ml d'oli OVE i 30 ml de vinagre de Xerès.  
  12. Hi afegim els pinyons torrats i ho reservem.  
  13. Posem en una paella un 1 gra d'all pelat i laminat i un raig d'oli. Deixem que l'all es torri una mica.
  14. Quan l'all estigui fet, hi afegim les bledes. Si estiguessin molt molles, les podem escórrer una mica amb les mans.
  15. Salpebrem les bledes i ratllem una mica de formatge curat d'ovella i fumat.
  16. Tirem el formatge per sobre les bledes i les traiem del foc.
  17. Afegim dues cullerades de vinagreta per sobre les bledes.
Anar al contingut