Bledes amb vinagreta
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les bledes són pobres en nutrients energètics, però riques en nutrients reguladors com vitamines, minerals i fibra, concentrats a les parts més fosques de la fulla.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 manat de bledes
130 ml oli OVE
Formatge vell fumat d'ovella
30 ml vinagre de Xerès
20 g pinyons
4 orellanes
1 gra d'all pelat
4 fulles de menta
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem una bona quantitat d'aigua a escalfar amb sal. Servirà per escaldar les bledes.
- Netegem un manat de bledes traient-ne la terra que puguin tenir enganxada a les tiges i fulles.
- En separem les fulles i les penques.
- Posem a l'aigua calenta les penques i deixem que bullin tres minuts. Tot seguit, sense treure'n les penques, hi posem també les fulles.
- Coem fulles i penques 2 minuts més.
- Passat aquest temps, traiem les bledes de l'aigua i les posem en un bol amb aigua freda i gel per parar-ne la cocció.
- Quan estiguin ben fredes, les traiem d'aquesta aigua i les posem en un colador perquè vagin escorrent-se.
- Tallem a microbrunesa 4 orellanes. Les posem en un bol.
- Fem el mateix amb 4 fulles de menta.
- Posem una paella a escalfar i hi torrem 20 g de pinyons.
- Afegim al bol amb les orellanes i la menta, 130 ml d'oli OVE i 30 ml de vinagre de Xerès.
- Hi afegim els pinyons torrats i ho reservem.
- Posem en una paella un 1 gra d'all pelat i laminat i un raig d'oli. Deixem que l'all es torri una mica.
- Quan l'all estigui fet, hi afegim les bledes. Si estiguessin molt molles, les podem escórrer una mica amb les mans.
- Salpebrem les bledes i ratllem una mica de formatge curat d'ovella i fumat.
- Tirem el formatge per sobre les bledes i les traiem del foc.
- Afegim dues cullerades de vinagreta per sobre les bledes.