Blinis de llegums amb dues salses
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
PER ALS BLINIS
- 100 grams de cigrons cuits
- 40 g de farina
- 10 g d'aigua
- 6 g de llevat químic
- 2 clares d'ou
- Sal
-
Oli d'oliva verge extra
PER A LA SALSA DE FORMATGE
- Formatge cremós tipus quark
- Pell de taronja
-
Fruita seca torrada (ametlles, avellanes, nous...)
PER A LA SALSA DE TOMÀQUET
- Sofregit de tomàquet
- Pernil dolç
- Orenga
PREPARACIÓ
PER FER ELS BLINIS
- Escorreu els cigrons cuits.
- En un recipient alt, poseu-hi els cigrons amb les clares d'ou i l'aigua. Tritureu-ho fins a aconseguir una massa sense grumolls.
- En un bol, barregeu-hi la farina amb el llevat. Passeu-ho per un colador. Poseu-ho al recipient dels cigrons i tritureu-ho amb un punt de sal.
- En una paella antiadherent amb unes gotes d'oli d'oliva, aboqueu-hi porcions de massa del volum d'una cullera formant discos d'uns 5 cm de diàmetre.
- Daureu-los per les dues bandes a foc mitjà.
- Col·loqueu els blinis en un plat amb paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli.
- Serviu-ho amb les dues salses.
PER FER LA SALSA DE FORMATGE
- Poseu el formatge cremós en un bol i amaniu-lo amb ratlladura de taronja, fruita seca trinxada, un raig d'oli, sal i pebre. Si cal, poseu-hi unes gotes d'aigua per fer-lo més líquid.
PER FER LA SALSA DE TOMÀQUET
- Trinxeu una mica de pernil dolç.
- Poseu en un bol el sofregit de tomàquet (si és molt espès, hi podeu posar una mica de salsa de tomàquet fregit).
- Afegiu-hi el pernil i amaniu-ho amb orenga, sal, pebre i unes gotes d'oli d'oliva.
OBSERVACIONS
- Podeu fer minientrepans amb dos blinis i un farciment al mig.
- Podeu servir-los tant per acompanyar dolços (melmelada, crema, xocolata...) com salats (embotit, formatge...)
- Els podeu congelar i menjar en un altre moment.
- És important que la paella no estigui ratllada, que estigui en bon estat, i sigui antiadherent.
- Segons els experts, les recomanacions de consum de llegums són de 2-4 racions a la setmana.
- Opteu per farines de cereals sencers (integrals), perquè l'elaboració sigui més rica en fibra.
- Podeu fer la versió sense gluten si la farina utilitzada és d'un cereal sense gluten o d'un llegum (farina d'arròs, farina de blat de moro, farina de cigró...)
- Els blinis poden ser una bona opció per compartir, per exemple, com a entrants en celebracions com si fossin la base de canapès de diferents gustos segons el farciment.