Blondie
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
S'ha de triar el sucre morè de canya integral, ja té una ínfima millor part de vitamines i minerals. El sucre morè moltes vegades és sucre blanc acolorit. Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
125 g de farina
100 g de mantega
60 g de sucre morè
60 g de sucre blanc
40 g de festucs
25 g de farina d'ametlla
1 ou
Per la cobertura
200 g de nata
50 g d'ametlla laminada
25 g de sucre
1 beina de vainilla
PREPARACIÓ
- Batem en un bol 1 ou sencer amb varetes manuals i hi afegim 60 g de sucre blanc. Ho barregem.
- Batem en un altre bol 100 g de mantega pomada amb les mateixes varetes i hi afegim 60 g de sucre morè.
- Afegim l'ou batut al bol de la mantega i ho integrem tot.
- Tamisem 125 g de farina i 25 g de farina d'ametlla sobre el bol de la barreja.
- Afegim a la massa 40 g de festucs. Ho barregem.
- Untem amb mantega i farina un motlle i l'omplim amb la massa.
- Portem la massa al forn a 180º durant 35 minuts.
- Escalfem en un pot 200 ml de nata i 25 g de sucre i hi afegim 1 beina de vainilla. Ho deixem reduir durant uns 15 minuts.
- Retirem la nata reduïda del foc i deixem que es refredi.
- Traiem del forn el pastís i el deixem refredar.
- Torrem en una paella 50 g d'ametlla laminada fins que agafin un to daurat. Les reservem.
- Traiem el pastís de la safata i el tallem a quadradets.
- Servim els trossos amb una cullerada de cobertura per sobre i unes ametlles laminades.