Bobotie (Pastís de carn sud-africà) - Pretòria, Sud-àfrica
- Programa: Karakia
- Cuina: Françoise, Karol i Gloudina Greenacre, Castellfollit del Boix
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- 1,2 kg de carn picada
- 4 cebes grosses
- 4 ous
- curri en pols
- un grapat de panses
- 5 fulles de llorer
- sal i pebre
- Per a la salsa:
- 6 iogurts cremosos
- 6 ous
- Acompanyaments:
- 1 bol amb arròs basmati
- 1 bol amb coco ratllat
- 1 bol amb tzatziki
- 1 bol amb tomàquets a daus
- 1 bol amb chutney de mango
- 1 bol amb plàtans a rodanxes
- 1 bol amb amanida (enciams variats, pastanaga...)
PREPARACIÓ
Peleu les cebes i talleu-les més aviat menudes.
Poseu un raig d'oli en una paella (de les de fer arròs, ben ampla i plana) i enrossiu-hi la ceba a foc viu. Aneu remenant-la tota l'estona perquè no s'enganxi. Passats uns quants minuts, condimenteu-la generosament amb curri en pols. No pareu de remenar-ho. Després, afegiu-hi un grapat de panses.
Quan vegeu que la ceba comença a estovar-se, afegiu la carn picada a la paella.
No pareu de remenar-ho perquè la carn es vagi enrossint i quedi ben barrejada amb la ceba. Salpebreu-ho generosament.
Un cop tingueu la carn sofregida, afegiu-hi les fulles de llorer, remeneu-ho i apagueu el foc. Quan s'hagi refredat una mica, afegiu-hi els ous. Feu-ho d'un en un, a mesura que ho aneu remenant, perquè s'integrin bé al conjunt de la paella. Deixeu reposar la paella una estona.
Per fer la salsa de cobertura, bateu els ous en un bol bastant gros. Després, afegiu-hi els iogurts, salpebreu-ho al vostre gust i remeneu-ho fins que la consistència sembli la de la maionesa.
Repartiu el contingut de la paella en una safata de vores altes que pugui anar al forn. Retireu les fulles de llorer. Aboqueu-hi la salsa cremosa per sobre, que el sofregit de carn quedi ben cobert. Guarniu-ho amb unes fulles de llorer repartides per sobre i enforneu-ho durant uns 20 minuts i ja ho podeu servir.
Mentrestant, prepareu els acompanyaments (l'arròs basmati, els tomàquets a daus, el coco ratllat, l'amanida, el chutney i els plàtans) posant-los en diferents bols, perquè cadascú n'agafi i se'n serveixi la quantitat que li vingui de gust.
Per fer el tzatziki, peleu un cogombre i talleu-lo a daus menuts. Peleu i trinxeu un parell de grans d'all. Aboqueu un iogurt en un bol i barregeu-hi l'all i el cogombre. Remeneu-ho perquè quedi tot ben integrat. Deixeu-ho a la nevera fins al moment de portar-ho a taula.
Poseu un raig d'oli en una paella (de les de fer arròs, ben ampla i plana) i enrossiu-hi la ceba a foc viu. Aneu remenant-la tota l'estona perquè no s'enganxi. Passats uns quants minuts, condimenteu-la generosament amb curri en pols. No pareu de remenar-ho. Després, afegiu-hi un grapat de panses.
Quan vegeu que la ceba comença a estovar-se, afegiu la carn picada a la paella.
No pareu de remenar-ho perquè la carn es vagi enrossint i quedi ben barrejada amb la ceba. Salpebreu-ho generosament.
Un cop tingueu la carn sofregida, afegiu-hi les fulles de llorer, remeneu-ho i apagueu el foc. Quan s'hagi refredat una mica, afegiu-hi els ous. Feu-ho d'un en un, a mesura que ho aneu remenant, perquè s'integrin bé al conjunt de la paella. Deixeu reposar la paella una estona.
Per fer la salsa de cobertura, bateu els ous en un bol bastant gros. Després, afegiu-hi els iogurts, salpebreu-ho al vostre gust i remeneu-ho fins que la consistència sembli la de la maionesa.
Repartiu el contingut de la paella en una safata de vores altes que pugui anar al forn. Retireu les fulles de llorer. Aboqueu-hi la salsa cremosa per sobre, que el sofregit de carn quedi ben cobert. Guarniu-ho amb unes fulles de llorer repartides per sobre i enforneu-ho durant uns 20 minuts i ja ho podeu servir.
Mentrestant, prepareu els acompanyaments (l'arròs basmati, els tomàquets a daus, el coco ratllat, l'amanida, el chutney i els plàtans) posant-los en diferents bols, perquè cadascú n'agafi i se'n serveixi la quantitat que li vingui de gust.
Per fer el tzatziki, peleu un cogombre i talleu-lo a daus menuts. Peleu i trinxeu un parell de grans d'all. Aboqueu un iogurt en un bol i barregeu-hi l'all i el cogombre. Remeneu-ho perquè quedi tot ben integrat. Deixeu-ho a la nevera fins al moment de portar-ho a taula.