Bol asiàtic
INGREDIENTS
800 ml aigua
600 g salmó
400 g arròs bomba
25 g gingebre fresc
50 ml salsa teriyaki
1 pastanaga
1 gra d'all
Ruca
Sèsam torrat blanc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Per marinar el salmó, necessitem ratllar a dins d'un bol gran un gra d'all i 25 g de gingebre fresc que haureu de pelar. També hi abocarem 50 ml de salsa teriyaki. Ho barregem.
- Salpebrem 600 g de supremes de salmó i les passem pel bol. Ho tapem i ho deixarem marinar uns minuts.
- Posarem a bullir 400 g d'arròs bomba en 800 ml d'aigua i una mica de sal. Courà a foc lent i tapat 12 minuts.
- Per coure el salmó, posarem un paper sulfurat damunt una planxa al foc amb un raig d'oli. Quan sigui calenta, hi posem les supremes de salmó i les coem per les dues cares.
- Laminem a bastonets una pastanaga que ens servirà per a l'emplatat.
- Per emplatar, posem l'arròs cuit, la pastanaga, el salmó, la ruca i ho acabem amb una mica de sèsam torrat per sobre.