Boletes energètiques

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Carla Zaplana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita seca en general és rica en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular. Aquestes boletes energètiques poden ser el berenar perfecte juntament amb un batut de fruita i iogurt.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g d'ametlla llargueta crua

    250 g d'anacards crus

    8-9 dàtils medjool

    2 cullerades de cacau en pols

    sal

    grans de cacau

    te matcha

    pol·len d'abella

    ratlladura de coco

PREPARACIÓ

  1. Triturem els 250 g d'ametlles i les reservem en un bol gros on farem la barreja.
  2. Triturem els 250 g d'anacards i els afegim al bol de la barreja.
  3. Triturem els dàtils medjool sense pinyol i els afegim al bol on ja tenim les ametlles i els anacards, juntament amb un polsim de sal per potenciar-ne el gust.
  4. Ho barregem bé fins a obtenir una massa homogènia.  
  5. Hi afegim dues cullerades de cacau en pols i ho acabem de barrejar tot bé.
  6. Treballem la pasta de la barreja perquè agafin la forma d'uns cilindres. Els filmem a pell i els posem 1 hora a la nevera.
  7. Un cop freda la pasta, fem unes boletes d'una mida que càpiga bé a la boca.
  8. Per separat, esmicolem en un morter uns grans de cacau sense pell i uns grans de pol·len.
  9. Cobrim algunes boletes amb els grans de cacau esmicolats, unes altres amb te matcha en pols, unes altres amb pol·len esmicolat i finalment unes altres amb ratlladura de coco.
  10. Ho guardem a la nevera un mínim de 30 minuts abans de servir-les. Si en fem més del compte, es poden congelar.
Anar al contingut