Boletes energètiques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Carla Zaplana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca en general és rica en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular. Aquestes boletes energètiques poden ser el berenar perfecte juntament amb un batut de fruita i iogurt.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g d'ametlla llargueta crua
250 g d'anacards crus
8-9 dàtils medjool
2 cullerades de cacau en pols
sal
grans de cacau
te matcha
pol·len d'abella
ratlladura de coco
PREPARACIÓ
- Triturem els 250 g d'ametlles i les reservem en un bol gros on farem la barreja.
- Triturem els 250 g d'anacards i els afegim al bol de la barreja.
- Triturem els dàtils medjool sense pinyol i els afegim al bol on ja tenim les ametlles i els anacards, juntament amb un polsim de sal per potenciar-ne el gust.
- Ho barregem bé fins a obtenir una massa homogènia.
- Hi afegim dues cullerades de cacau en pols i ho acabem de barrejar tot bé.
- Treballem la pasta de la barreja perquè agafin la forma d'uns cilindres. Els filmem a pell i els posem 1 hora a la nevera.
- Un cop freda la pasta, fem unes boletes d'una mida que càpiga bé a la boca.
- Per separat, esmicolem en un morter uns grans de cacau sense pell i uns grans de pol·len.
- Cobrim algunes boletes amb els grans de cacau esmicolats, unes altres amb te matcha en pols, unes altres amb pol·len esmicolat i finalment unes altres amb ratlladura de coco.
- Ho guardem a la nevera un mínim de 30 minuts abans de servir-les. Si en fem més del compte, es poden congelar.