Bomba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Xarim Aresté
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes i en vitamines del grup B, se n'han de menjar les parts més magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 grans d'all
3 ous
oli OVE
llima
pebre vermell picant
pebre vermell dolç
llorer
vi ranci
50 g de maizena
250 g de fumet
2 patates grosses monalisa
120 g de carn picada de porc
sal
pebre negre
pa ratllat
PREPARACIÓ
- Escaldem 3 vegades 1 gra d'all sense germinat en un recipient amb aigua freda, al començament, i fins que bulli- i el refredem en un bol amb gel.
- Posem el gra d'all blanquejat en un got de batedora de mà, hi afegim 1 ou, oli OVE, sal i unes quantes gotes de llima. Ho emulsionem. Ho reservem a la nevera. Perquè no se'ns talli la maionesa, el millor és tenir tots els ingredients a la mateixa temperatura en aquest cas, a temperatura ambient.
- Posem 120 g de carn picada de porc a la paella a rostir amb un raig d'oli OVE.
- Laminem 2 grans d'all per fer un refregit.
- Afegim un raig de vi ranci al porc rostit. Volem que els sucres que s'han enganxat a la paella s'integrin a la carn. Deixem que l'alcohol del vi ranci s'evapori i reservem la carn en un bol.
- Posem a escalfar en un recipient 250 g de fumet, menys 1 got, que reservem per afegir més tard a la maizena.
- Posem a saltar en un recipient els alls laminats i 1 fulla de llorer. Hi afegim 1 cullerada de pebre vermell dolç i una de picant, i ho ofeguem amb vi ranci.
- Afegim el fumet calent al refregit.
- Desfem 50 g de maizena en el got de fumet reservat i l'afegim al refregit perquè s'espesseixi.
- Comprovem que les patates estan cuites i, si és així, les traiem del foc i les deixem temperar.
- Pelem les patates i les afegim al bol de la carn. Ho salpebrem i ho aixafem amb les varetes.
- Fem boles de la massa de patata i la carn de la mida d'una mandonguilla gran.
- Posem oli abundant en una cassola i l'escalfem.
- Preparem el kit d'arrebossar: posem 2 ous en un plat, omplim un altre plat amb farina i, un tercer, amb pa ratllat. Preparem una safata amb paper absorbent.
- Passem les boles per la farina, per l'ou i pel pa ratllat i les fregim a la cassola amb l'oli calent. Per treure l'oli sobrer de les patates, les deixem a la safata amb paper.
- Les servim en un plat amb salsa picant, maionesa i ratlladura de llima.