Bonítol en escabetx de poma
INGREDIENTS
500 g de llom de bonítol
1,5 l d'aigua mineral
200 ml de fumet blanc de bacallà reduït
75 g de sal
50 g de midó de blat de moro
6 boles de pebre negre
2 pastanagues
2 cebes de Figueres
2 grans d'all
1 llima
1 cullerada de sucre panela
1 poma Granny Smith
1 cullerada de mostassa antiga
1 raig generós de vinagre vell
1 raig generós de vi ranci
Cibulet
Llorer
Farigola
Romaní
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem l'escabetx. Tallem a juliana 2 pastanagues netes i 2 cebes de Figueres pelades. Fem el mateix amb una poma Granny Smith. Ho reservem.
- Posem una cassola al foc amb un raig generós d'oli OVE i una fulla de llorer. Mentre s'escalfa, laminem 2 grans d'all i els afegim a la cassola perquè ballin.
- Amb un morter aixafem 6 boles de pebre negre i les afegim a la cassola. Fem el mateix amb 1 branca de romaní i 1 branca de farigola. Ho integrem.
- Afegim a la cassola 1 raig de vi ranci i 1 raig de vinagre vell. Hi posem una cullerada de sucre panela. Ho integrem tot i hi afegim més oli fins a tenir una textura untuosa.
- Barregem en una tassa 50 g de midó de blat de moro i 200 ml de fumet blanc de bacallà reduït. Un cop dissolt, ho afegim a la cassola i ho integrem remenant. Primer amb foc viu, després el podem abaixar.
- Un cop tenim la salsa lligada, hi afegim les pastanagues, les cebes i la poma tallades a juliana. També hi posem 1 cullerada de mostassa a l'antiga. Deixem que tot suï.
- En un recipient gros posem 1,5 l d'aigua i 75 g de sal i ho dissolem. Tallem 500 g de llom de bonítol en daus petits i el posem dins el recipient d'aigua salada 10 minuts.
- Passat aquest temps, traiem el bonítol del bany de sal i l'eixuguem. Un cop sec, el posem a la cassola amb les verdures. Ho deixem coure un minut, després apaguem el foc i el deixem un minut més reposant.
- Servim amb una mica de cibulet tallat i ratlladura de llima.