Bonítol en escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bonítol és un peix blau molt ric en àcids grassos omega 3, imprescindibles per a una bona salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 bonítol  

    5 cebes tendres

    3 kg de sal grisa

    3 clares d'ou

    3 grans d'all  

    2 llimes  

    1 manat alls tendres  

    1 poma Granny Smith  

    Vinagre chardonnay

    Xacolí  

    Oli OVE  

    Pebre de Sichuan

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Muntem tres clares d'ou
  2. Posem les clares muntades en un recipient on afegirem 3 kg de sal grisa. Ho barregem.
  3. Tallem a rodelles 3 llimes
  4. En una safata de forn disposem una base de sal barrejada amb clara d'ou,les llimes i cobrim amb la resta de la sal el bonítol net, escuat, eviscerat, però sense la panxa oberta. Les rodelles de llima aniran per sobre i per sota del bonítol (entre el peix i la sal)
  5. Ho enfornem a 160º durant 40 minuts.
  6. Tallem a la juliana un manat d'alls tendres i 5 cebes tendres.
  7. Posem una cassola al foc amb un raig d'oli.
  8. Laminem 3 alls.
  9. Fem ballar els alls a la cassola.
  10. Afegim a la cassola els alls tendres i les cebes.
  11. Hi afegim un rajolí de vinagre chardonnay i un altre de xacolí. Ho coem a foc baix durant 5 minuts.
  12. Tallem a làmines una poma Granny Smith.
  13. Afegim la poma a la cassola. Apaguem el foc. Integrem els ingredients i ho deixem reposar 30 minuts.
  14. Traiem el bonítol del forn, eliminem la sal i netegem d'espines del peix.
  15. Tallem la peça atrossos.
  16. Servim un tros del bonítol i l'acompanyem de l'escabetx.
Anar al contingut