Bonítol en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bonítol és un peix blau molt ric en àcids grassos omega 3, imprescindibles per a una bona salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 bonítol
5 cebes tendres
3 kg de sal grisa
3 clares d'ou
3 grans d'all
2 llimes
1 manat alls tendres
1 poma Granny Smith
Vinagre chardonnay
Xacolí
Oli OVE
Pebre de Sichuan
Sal
PREPARACIÓ
- Muntem tres clares d'ou
- Posem les clares muntades en un recipient on afegirem 3 kg de sal grisa. Ho barregem.
- Tallem a rodelles 3 llimes
- En una safata de forn disposem una base de sal barrejada amb clara d'ou,les llimes i cobrim amb la resta de la sal el bonítol net, escuat, eviscerat, però sense la panxa oberta. Les rodelles de llima aniran per sobre i per sota del bonítol (entre el peix i la sal)
- Ho enfornem a 160º durant 40 minuts.
- Tallem a la juliana un manat d'alls tendres i 5 cebes tendres.
- Posem una cassola al foc amb un raig d'oli.
- Laminem 3 alls.
- Fem ballar els alls a la cassola.
- Afegim a la cassola els alls tendres i les cebes.
- Hi afegim un rajolí de vinagre chardonnay i un altre de xacolí. Ho coem a foc baix durant 5 minuts.
- Tallem a làmines una poma Granny Smith.
- Afegim la poma a la cassola. Apaguem el foc. Integrem els ingredients i ho deixem reposar 30 minuts.
- Traiem el bonítol del forn, eliminem la sal i netegem d'espines del peix.
- Tallem la peça atrossos.
- Servim un tros del bonítol i l'acompanyem de l'escabetx.