Borratxo de prunes al cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Afegir fruita i/o fruita seca a les preparacions enriqueix el plat amb vitamines, minerals, greixos saludables i fibraAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 300 g de prunes
- 90 g mantega
- 80 g sucre morè
- 70 g de farina
- 60 g de farina de força
- 50 g de nous
- 30 g ametlla en pols
- 25 g de sucre blanc
- 20 g de sucre morè
- 4 ous
- 1 llima
- Cava brutnature
- Sal
- Menta
PREPARACIÓ
- Comencem fent el crumble. Piquem amb un ganivet o un morter, 50 g de nous.
- Afegim en un bol les nous picades, 70 g de farina tamisada, 30 g d'ametlla en pols, 60 g de sucre morè i 60 g de mantega pomada.
- Barregemtots els ingredients amb les mans fins que tenim una textura similar a la sorra fina.
- Estirem aquesta massa trencadissa enuna safata amb paper sulfurat
- Portem la massa al forn 10' a 180º
- Passat aquest temps, desenfornem el crumble i deixem que es refredi.
- Quan ja no cremi, el trencarem amb les mans perquè tingui textura de terra. Reservem el crumble per a emplatar.
- Pelem 300 g de prunes negres i en traiem el pinyol. Les tallem a dauets.
- En una cassola, posem 30 g de mantega a escalfar. Hi tirem les prunes tallades a daus i 25 g de sucre blanc.
- Ho coem uns 20', fins que redueixi el volum i s'enfosqueixi.
- Afegim a la cassola60 g de farina de força i ho deixem coure 5'.
- Mentrestant, separem clares derovells de 4 ous.
- Amb les varetes elèctriques, muntem les clares a punt de neu amb una mica de sal.
- Amb les varetes elèctriques, blanquegem els rovells amb 20 g de sucre morè.
- Afegim albol els rovells blanquejats, la confitura cuita, la ratlladura d'una llima i un raig de cava brut nature.
- Ho integrem.
- Al mateix bol afegim les clares muntades. Amb una llengua de gat i de mica en mica. Primer tirem 1/3 part de les clares, ho integrem amb la llengua, i tot seguit, hi tirem les altres 2/3 parts.
- Tirem la barreja a una safata quadrada ja embetumada de mantega i farina o una safata de silicona.
- Ho portem al forn 15' a 180º.
- Passat aquest temps, traiem el pa de pessic del forn i deixem que baixi una mica la temperatura.
- Quan ja no cremi, el tallarem a daus.
- En una safata o un bol, tirem un raig de cava i enxopem els daus de pa de pessic. També podríem enxopar-los amb un pinzell.
- A mesura que tenim xops els daus els posem a la copa on servirem les postres. Per sobre, hi posarem el crumble i per sobre del crumble, unes fulles de menta tallades.