Borratxo de prunes al cava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruita i/o fruita seca a les preparacions enriqueix el plat amb vitamines, minerals, greixos saludables i fibraAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 300 g de prunes
  • 90 g mantega
  • 80 g sucre morè
  • 70 g de farina
  • 60 g de farina de força
  • 50 g de nous
  • 30 g ametlla en pols
  • 25 g de sucre blanc
  • 20 g de sucre morè
  • 4 ous
  • 1 llima
  • Cava brutnature
  • Sal
  • Menta

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el crumble. Piquem amb un ganivet o un morter, 50 g de nous.
  2. Afegim en un bol les nous picades, 70 g de farina tamisada, 30 g d'ametlla en pols, 60 g de sucre morè i 60 g de mantega pomada.
  3. Barregemtots els ingredients amb les mans fins que tenim una textura similar a la sorra fina.
  4. Estirem aquesta massa trencadissa enuna safata amb paper sulfurat
  5. Portem la massa al forn 10' a 180º
  6. Passat aquest temps, desenfornem el crumble i deixem que es refredi.
  7. Quan ja no cremi, el trencarem amb les mans perquè tingui textura de terra. Reservem el crumble per a emplatar.
  8. Pelem 300 g de prunes negres i en traiem el pinyol. Les tallem a dauets.
  9. En una cassola, posem 30 g de mantega a escalfar. Hi tirem les prunes tallades a daus i 25 g de sucre blanc.
  10. Ho coem uns 20', fins que redueixi el volum i s'enfosqueixi.
  11. Afegim a la cassola60 g de farina de força i ho deixem coure 5'.
  12. Mentrestant, separem clares derovells de 4 ous.
  13. Amb les varetes elèctriques, muntem les clares a punt de neu amb una mica de sal.     
  14. Amb les varetes elèctriques, blanquegem els rovells amb 20 g de sucre morè.
  15. Afegim albol els rovells blanquejats, la confitura cuita, la ratlladura d'una llima i un raig de cava brut nature.
  16. Ho integrem.
  17. Al mateix bol afegim les clares muntades. Amb una llengua de gat i de mica en mica. Primer tirem 1/3 part de les clares, ho integrem amb la llengua, i tot seguit, hi tirem les altres 2/3 parts.
  18. Tirem la barreja a una safata quadrada ja embetumada de mantega i farina o una safata de silicona.
  19. Ho portem al forn 15' a 180º.
  20. Passat aquest temps, traiem el pa de pessic del forn i deixem que baixi una mica la temperatura.
  21. Quan ja no cremi, el tallarem a daus.
  22. En una safata o un bol, tirem un raig de cava i enxopem els daus de pa de pessic. També podríem enxopar-los amb un pinzell.
  23. A mesura que tenim xops els daus els posem a la copa on servirem les postres. Per sobre, hi posarem el crumble i per sobre del crumble, unes fulles de menta tallades.
Anar al contingut