Botifarra dolça amb carbassa

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El sucre és un aliment que ens aporta calories buides, per això s'ha de consumir de manera molt ocasional i en poca quantitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 botifarres dolces 

    180 g carbassa cacauet 

    1 poma Granny Smith 

    500 ml aigua mineral 

    30 g sucre 

    1 llimona 

    1 canonet de canyella 

    Gingebre  

    Trossos de rossinyols 

    Oli suau  

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem oli suau en una cassola perquè s'escalfi. 
  2. Quan estigui calent, hi posem dues botifarres dolces i fem que es marquin a foc mitjà. 
  3. Pelem una poma Granny Smith i la tallem en daus petits d'un centímetre i mig, aproximadament. 
  4. Si ja estan llestes per un costat, girem les botifarres. 
  5. Pelem i tallem en daus similars als de la poma 180 g de carbassa cacauet. Si les botifarres ja estan marcades per les dues cares, les traiem de la cassola i les reservem. Tirem a la cassola de les botifarres els daus carbassa i els de poma. Hi afegim dues rodelles de llimona i un canonet de canyella. Hi afegim 30 g sucre i una mica de gingebre ratllat. 
  6. Ho integrem tot i ho coem a foc mitjà 10'. 
  7. Mentrestant, fem un brou de rossinyols posant 500 ml d'aigua mineral en una cassola i uns trossos de bolets —nosaltres hem fet servir rossinyols—. Posem aigua i bolets al foc i deixem que vagi pujant la temperatura de mica en mica. Quan arribi a bullir, apaguem el foc i deixem els bolets dins. Deixem que reposi un mínim de 10 minuts.  
  8. Passat aquest temps, traiem la llimona de la cassola i hi posem les botifarres. 
  9. Hi aboquem el brou de bolets mentre el colem. 
  10. Deixem que les botifarres es coguin amb el brou de bolets, la poma i la carbassa uns 35 minuts a foc mitjà i mig tapat. 
  11. Mentrestant, punxarem la botifarra perquè no esclati i perquè vagi deixant sucs a la cassola. 
  12. Integrem suc i tallem la botifarra per la meitat. 
  13. Servim mitja botifarra, carbassa i poma.  
Anar al contingut