Botifarra dolça amb carbassa
INGREDIENTS
2 botifarres dolces
180 g carbassa cacauet
1 poma Granny Smith
500 ml aigua mineral
30 g sucre
1 llimona
1 canonet de canyella
Gingebre
Trossos de rossinyols
Oli suau
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem oli suau en una cassola perquè s'escalfi.
- Quan estigui calent, hi posem dues botifarres dolces i fem que es marquin a foc mitjà.
- Pelem una poma Granny Smith i la tallem en daus petits d'un centímetre i mig, aproximadament.
- Si ja estan llestes per un costat, girem les botifarres.
- Pelem i tallem en daus similars als de la poma 180 g de carbassa cacauet. Si les botifarres ja estan marcades per les dues cares, les traiem de la cassola i les reservem. Tirem a la cassola de les botifarres els daus carbassa i els de poma. Hi afegim dues rodelles de llimona i un canonet de canyella. Hi afegim 30 g sucre i una mica de gingebre ratllat.
- Ho integrem tot i ho coem a foc mitjà 10'.
- Mentrestant, fem un brou de rossinyols posant 500 ml d'aigua mineral en una cassola i uns trossos de bolets nosaltres hem fet servir rossinyols. Posem aigua i bolets al foc i deixem que vagi pujant la temperatura de mica en mica. Quan arribi a bullir, apaguem el foc i deixem els bolets dins. Deixem que reposi un mínim de 10 minuts.
- Passat aquest temps, traiem la llimona de la cassola i hi posem les botifarres.
- Hi aboquem el brou de bolets mentre el colem.
- Deixem que les botifarres es coguin amb el brou de bolets, la poma i la carbassa uns 35 minuts a foc mitjà i mig tapat.
- Mentrestant, punxarem la botifarra perquè no esclati i perquè vagi deixant sucs a la cassola.
- Integrem suc i tallem la botifarra per la meitat.
- Servim mitja botifarra, carbassa i poma.