Botifarra en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La botifarra està elaborada amb carn magra de porc, per tant, és un aliment que principalment aporta proteïnes, greixos, ferro i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 botifarres de 150 g
2 porros
6 arbrets de brocolet
2 grans d'all
1 pastanaga
1 fulla de llorer
pebre vermell fumat dolç
un raig d'agràs
farigola
vi ranci
vi blanc
julivert
llima
pebre negre
encenalls de fusta per fumar
aigua mineral
PREPARACIÓ
- Submergim durant 24 hores els encenalls de fusta per fumar en vi blanc.
- Posem els encenalls remullats amb vi a sobre d'una barbacoa, com més petita, millor, per poder-la ficar al forn (apagat).
- Fem bastonets de 2 porros i 1 pastanaga, els tirem una mica d'oli i els posem a sobre de paper sulfurat en una safata, al forn (apagat), per fumar-los durant 20 minuts (el fum el fa els encenalls que hi ha a la barbacoa).
- Traiem la barbacoa del forn i hi marquem 2 botifarres de 150 g. Si cal, avivem el foc de les brases.
- Posem aigua mineral (uns 800 ml) a escalfar en un recipient.
- Laminem 2 grans d'all i els fem ballar en una cassola amb oli OVE.
- Traiem les verdures fumades del forn i les saltem a la cassola, amb l'all a foc mitjà.
- Afegim a la cassola 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho ofeguem amb un raig d'agràs i de vi ranci.
- Hi afegim 1 fulla de llorer i una altra de farigola. En deixem evaporar l'alcohol.
- Posem les botifarres marcades dins la cassola. Hi afegim aigua calenta fins que quedin cobertes, i un manat de julivert. Tapem la cassola i la deixem a foc fort durant 5 minuts.
- Tallem 6 arbrets de brocolet i els saltem en una paella amb oli OVE, sal, pebre negre, el suc d'una llima i una mica d'aigua mineral. Tapem la paella i ho deixem coure.
- Servim la botifarra envoltada pel brocolet i amb unes quantes fulles de farigola, una mica de pebre i, si us agrada, un puntet d'oli.