Braç de gitano de nata i rovell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pastissos, en general, acostumen a ser molt calòrics, ja que tenen molts sucres i greixos; si els fem a casa podem millorar-ne el perfil nutricional, però el consum ha de ser moderat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer la massa
120 g de farina fluixa
80 g de sucre
6 ous
Per fer la farsa
500 g de nata 35%
40 g de sucre de llustre
Per fer la capa exterior
2 rovells d'ou
20 g de sucre blanc
20 g de sucre morè
gerds
PREPARACIÓ
- Separem les clares i els rovells de 6 ous.
- Muntem les clares amb un pols de sal.
- Afegim 80 g de sucre en el bol dels rovells i els blanquegem.
- Tamisem 120 g de farina fluixa dins el bol dels rovells. Integrem la barreja amb una llengua.
- A poc a poc ajuntem amb una llengua les clares muntades amb els rovells blanquejats.
- En una safata de forn amb un paper sulfurat fem tires de massa en diagonal juntes i del mateix gruix. D'aquesta manera distribuïm tot el contingut de la màniga a la safata. Ho allisem amb una espàtula.
- Portem la safata al forn. La tindrem a 180º durant 15 minuts.
- Separem les clares i els rovells de dos ous. En reservem les clares.
- Afegim als rovells 20 g de sucre i els blanquegem. Ho reservem.
- Posem un pot amb aigua a escalfar per fer un bany maria.
- Traiem la massa del forn i la posem a sobre d'un drap humit. A continuació enrotllem el drap amb la massa a dins per fer un cilindre i el deixem refredar durant 15 minuts.
- Posem al bany maria el bol dels rovells i ho anem remenant per fer una crema sabaiona.
- Muntem 500 g de nata 35% i hi afegim 40 g de sucre de llustre.
- Desemboliquem el braç, tallem els cantons llargs i omplim el braç amb la nata muntada, però sense arribar al final, perquè llavors ens regalimaria la nata sobrant pels costats. Un cop tancat el braç ho emboliquem i allisem pels cantons amb més nata.
- Posem la crema sobre el braç, l'allisem i hi espolsem 20 g de sucre morè per sobre. Cremem el sucre amb un bufador i hi afegim gerds per sobre.