Brandada d'arengada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sardina destaca per la seva proporció de greixos insaturats amb nombrosos efectes beneficiosos sobre l'organisme. A més, és una bona font de vitamines i minerals diversos, com les vitamines del grup B, la A, la D i la E i minerals com el ferro, el magnesi i el iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'arengada
300 g de patata
2 grans d'all
oli OVE
1 fulla llorer
150 g llet fresca
300 g nata
3 tomàquets pera
pasta de tomàquet
200 g de fumet
pebre negre
julivert
PREPARACIÓ
- Posem 400 g d'arengades netes i pelades en un bol amb aigua durant 30 minuts.
- Pelem i tallem a la brunesa 300 g de patata.
- Barregem en un pot 300 g de nata i 150 g de llet fresca. Hi afegim la patata tallada. Ho tapem i deixem bullir durant 25 minuts.
- Posem a escalfar un pot amb aigua mineral i un bol amb aigua i gel. Aquesta aigua ens servirà per escaldar els tomàquets i poder-los pelar fàcilment.
- Tallem a làmines 2 grans d'all i els fem ballar en una paella amb oli OVE. Reservem l'oli en un bol.
- Afegim els alls enrossits al pot de la patata.
- Fem una marca de creu amb el ganivet a 3 tomàquets pera i els posem a l'olla amb aigua calenta uns segons. Tallem la cocció dels tomàquets en el bol amb gel.
- Pelem els tomàquets, els tallem en forma de pètals eliminem la part més viscosa i les llavors- i els tallem a la brunesa. Els posem en un bol.
- Hi afegim 3 cullerades de pasta de tomàquet i ho barregem. Sofregim en una cassola amb l'oli OVE que havíem reservat després de fer ballar l'all.
- Traiem les arengades del bany i les esqueixem amb els dits. Les afegim al pot de la patata. Aturem el foc i ho deixem refredar.
- Afegim 200 g de fumet al sofregit de tomàquet, ho salem i ho deixem reduir.
- Posem la patata i l'arengada temperades dins del got americà i triturem a marxa lenta.
- Omplim 4 cassoletes amb la brandada i hi afegim per sobre el tomàquet sofregit.
- Deixem les cassoletes al forn a 220º durant 5 minuts.
- Servim amb la mateixa cassoleta afegint-hi julivert picat i pebre negre per sobre i un raig d'oli.