Brandada de bacallà
INGREDIENTS
225 g de bacallà esfilagarsat dessalat
150 g de patata monalisa
100 ml de llet
200 ml d'oli OVE
1 gra d'all
Mel de flors
Torrades
Sal
PREPARACIÓ
- Escapcem 150 g de patates monalisa. Les posem en un pot al foc amb aigua que les cobreixi i les bullim a foc mitjà-alt 12 minuts.
- En un altre pot hi aboquem 225 g de bacallà esfilagarsat dessalat, 1 gra d'all pelat i sense el germinat i 100 ml de llet fresca. Ho bullim 4 minuts.
- Traiem amb una aranya les patates bullides i les posem en un recipient per triturar-les. Allà mateix hi aboquem el bacallà bullit amb l'all i la llet. Posarem aquest recipient a dins d'una plata amb aigua i gel perquè en baixi la temperatura durant uns 5 minuts.
- Quan ja estigui temperat, triturem la barreja afegint-hi una mica de sal i hi anirem afegint 200 ml d'oli.
- Ho servim en un plat i per sobre hi afegim un raig de mel de flors i unes torradetes per untar.