Braó amb salsa de mel i torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La mostassa, una espècie de gust fort i picant, en ressalta la quantitat de potassi, fòsfor, calci i seleni així com de vitamina C i greixos omega 3Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 braons de porc
400 g d'escalunya
150 g de torró Història cremós d'ametlla
100 g d'ametlla marcona
700 ml de brou de porc
5 boles de ginebró
1 cullerada de mel de romaní
1 cullerada de mostassa Dijon
Vi ranci De Muller sec
Farigola llimonera
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- En un recipient gros hi barregem 100 g de sal per litre d'aigua i hi submergim 2 braons de porc. Tapem amb un plat i deixem els braons dins del bany de sal durant una hora.
- Traiem els braons del bany de sal i els eixugem bé amb paper absorbent. Els pebrem i reservem en una safata de forn fonda.
- Escalfem 700 ml de brou de porc i l'aboquem sobre els braons. Afegim a la safata de forn unes boles de ginebró, un parell de branques de farigola fresca, un raig de vi ranci i enfornem durant 1 hora a 180 graus amb la funció ventilador. Quan faci mitja hora que és dins del forn, traurem les branques de farigola i anirem salsant els braons un parell de cops fins que acabi la cocció.
- Un cop fora del forn, reservem un parell de cullerots del suc de cocció en un got batedor.
- Pelem 400 g d'escalunyes i les distribuïm per la safata on hi tenim els braons. Enfornem de nou 30 minuts a 180 graus amb funció ventilador. Salsem els braons un parell o tres de cops durant la cocció.
- Fem la salsa afegint al got batedor amb el suc de cocció, una cullerada de mostassa de Dijon, una cullerada de mel de romaní i 150 g de torró Història cremós d'ametlla que tallem a trossos. Afegim un raig de vi ranci i triturem fins tenir una textura de salsa densa.
- Traiem els braons del forn i pugem la temperatura del forn fins als 200 graus.
- Salsem bé els braons amb la salsa turbinada. Repartim per la safata de forn 100 g d'ametlla marcona pelada.
- Tornem a enfornar durant 15 minuts a 22 graus amb la funció ventilador.
- Desossem els braons i els servim acompanyats d'escalunyes, ametlles i suc de la cocció. Acabem amb unes fulles de farigola llimonera. I ja tenim a punt aquest plat de festa.