Braó de porc amb xirivies i espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 braons
2 orelles de porc
1 peu de porc
8 xirivies
4 porros
2 fulles de llorer
10 ametlles
10 avellanes
2 pastanagues
2 manats d'espinacs
1 cabeça d'alls
llard
llimona
julivert
pebre negre
oli OVE
vi ranci
sal
PREPARACIÓ
- Socarrimem amb el bufador 2 orelles i 1 peu de porc tallat per la meitat. Volem eliminar tots els pèls.
- Posem en una olla amb aigua freda les orelles, els dos talls de peu i 2 braons que també tindrem tallats per la meitat. Li fem arrencar el bull amb 2 fulles de llorer i un pols de sal. Ho estem blanquejant per a eliminar impureses, sang i fortor.
- Pelem i tallem a la bresa 2 pastanagues i 4 porros i els posem dins una olla de pressió amb 1 cabeça d'alls i 1 manat de julivert
- Traiem de l'olla peu i orella i els fiquem a l'olla a pressió. Traiem els braons i els deixem temperar.
- Afegim 10 boletes de pebre i aigua mineral fins que els cobreixi a l'olla i ho posem a bullir durant 50 minuts. Després ho apartem del foc i hi donem 2 hores de repòs
- Quan els braons ja no cremin, els untem amb llard, pebre negre i la pell d'una llimona. Hi posem un raig d'oli OVE i ho reservem a la nevera.
- Colem el brou en un tàper. Reservem les carns per una altra recepta en un altre tàper. Fiquem els dos tàpers a la nevera.
- Després d'un parell d'hores podrem desgreixar el brou. El posem a escalfar en una olla mitjana.
- Salpebrem els braons i els posem a enrossir en una cassola a foc mitjà
- Afegim als braons rossos un raig de vi ranci i tapem la cassola
- Afegim el brou a la cassola i la tapem. Ho deixem a foc baix durant 45 minuts
- Pelem i tallem a mida macedònia 8 xirivies i les afegim a la cassola
- Fem una picada al morter amb 40 ametlles i 40 avellanes torrades i l'afegim amb sal i pebre negre
- Quan faltin cinc minuts per complir el temps de cocció 45 minuts, afegim a la cassola 2 manats d'espinacs i deixem que acabi de coure tot plegat