Brioix amb crema de cacauet i plàtan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El plàtan mascle és semblant al plàtan comú pel que fa al contingut de vitamines i minerals; tots dos són pobres en greixos i en proteïnes. La principal diferència és el contingut d'hidrats de carboni: el plàtan mascle, de textura farinosa, són en forma de midó, i per això és molt menys dolç.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A LA MASSA:
400 g farina de força
50 g mantega
20 g sucre
20 g llevat fresc
200 ml llet fresca
3 ous
1 beina de vainilla
Mantega
-
PER A LA COBERTURA:
1 plàtan mascle
Mel
Crema de cacauet
Cacauets torrats salats
Canyella en pols
Oli OVE
PREPARACIÓ
- En un bol pastadora hi afegim 400 g de farina de força, 20 g de llevat fresc, 2 ous, 20 g de sucre, l'interior d'una beina de vainilla, 100 ml de llet fresca i un polsim de sal. Pastem ja sigui amb pastadora o a mà.
- Al cap d'una estona hi incorporem la resta de la llet, 100 ml. Pastem uns 15 minuts més.
- Hi afegim a poc a poc 15 g de mantega tallada a quadradets fins que estigui ben integrada.
- Traiem la massa de la pastadora i la posem a la fusta, on la treballarem fins que ens quedi una bola. La posem en un pol amb un drap humit al damunt durant 30 minuts.
- Destapem la massa i la dividim en 8 boles. Donarem a cada tros forma de brioix.
- Posarem els brioixos dins un motlle de 21 cm x 17 cm untat prèviament amb mantega. Tapem el motlle amb un drap humit fins que la massa dobli el seu volum.
- Pintem el brioix fermentat amb un ou batut.
- Enfornem el brioix durant 30 minuts a 180º.
- En una cassola petita hi posem oli. Tallem un plàtan mascle a rodelles fines i les fregim en l'oli calent. Salem i reservem en un paper absorbent.
- Agafem els brioixos que hem deixat refredar i els obrim pel mig, com un entrepà. N'untem l'interior amb crema de cacauet i un fil de mel.
- En un morter piquem un grapat de cacauets salats.
- Fiquem dins dels brioixets els xips de plàtan, els cacauets picats i una mica de canyella per sobre.