Brioix amb galta de porc
INGREDIENTS
4 galtes de porc
500 ml de vi negre
2 l brou de porc
50 g de mantega amb sal
20 g de sucre muscovat
10 g d'avellanes torrades
12 cebetes envinagrades
4 barretes de brioix
2 tomàquets pera
1 ceba de Figueres
1 pastanaga
20 g de xocolata 70%
1 anís estrellat
Sàlvia fresca
Orenga fresca
Farigola fresca
Coriandre
Vinagre balsàmic
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem les galtes en un bany de sal. 10 grams de sal per litre d'aigua i una hora. Passat aquest temps, rescatem les galtes i les eixuguem.
- Posem una cassola a escalfar i hi tirem un bon raig d'oli OVE.
- Quan l'oli de la cassola estigui calent, hi posem les galtes i les marquem.
- Tallem a la brunesa una ceba de Figueres, una pastanaga i dos tomàquets de pera.
- Si les galtes de porc estan enrossides, les enretirem de la cassola i les reservem. Tirem la ceba a la mateixa cassola.
- Un cop estigui una mica rossa, hi afegim la pastanaga.
- Ho coem uns tres minuts i després hi tirem els tomàquets.
- Mentrestant, escalfem dos litres de brou de porc.
- Alhora, piquem ben fines unes quantes fulles de sàlvia fresca, una mica d'orenga fresca i farigola fresca.
- Barregem en un bol 50 g de mantega pomada salada i les herbes picades.
- Ho barregem bé i ho fiquem a la nevera perquè es compacti.
- Afegim a la cassola de les verdures les galtes marcades, un gra d'anís estrellat, 2 litres de brou de porc calent i 500 ml de vi negre.
- Ho remenem i deixem que cogui a foc baix 4 hores i mitja, mig tapat.
- Passat aquest temps, rescatem les galtes de la cassola i passem les verdures cuites per un colador per aprofitar tot el suc de cocció.
- Esfilagarsem la carn de les galtes.
- Reduïm el suc de cocció escalfant-lo en un pot.
- Mentrestant, escalfem la mantega amb herbes. Quan estigui fosa, afegim a la paella 12 cebetes envinagrades. Les coem a foc baix 15 minuts. Hi afegim 20 g de sucre moscovat i un raig de vinagre balsàmic.
- Ho integrem bé i ho coem un minut a foc baix.
- Preparem una picada de xocolata amb 2 preses de xocolata del 70% de cacau, 10 g d'avellanes torrades, i una mica de sal.
- Muntem l'entrepà obrint un brioix i farcint-lo amb galta esfilagarsada, unes 3 cebetes glacejades, picada, glassa de la cocció de les galtes i una mica de coriandre picat.