Brioix amb plàtan i cremós de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El plàtan mascle (per menjar cuit) és semblant al plàtan comú (per menjar cru) pel que fa al contingut de vitamines i minerals. El plàtan comú conté sucres senzills i el plàtan mascle, de textura farinosa, són en forma de midó, i per això és molt menys dolç.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g torró tou d'ametlla
100 g mel de romaní
100 g pernil ibèric
80 ml aigua
4 brioixos
2 plàtans mascles
1 llima
Mantega
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Trossegem 300 g de torró tou d'ametlla i el fiquem al got batedor juntament amb un raig de suc de llima, 100 g de mel de romaní i 80 ml d'aigua. Ho batem i ho passem a un biberó.
- Posem abundant oli OVE en una cassola fonda i encenem el foc. Quan l'oli és calent hi posem 2 plàtans mascles tallats en tires ben primes. Fregim i reservem els plàtans en paper absorbent. Després els traiem del paper i els salem.
- Posem una paella al foc i hi afegim una nou de mantega. Tallem un brioix per la meitat, i quan la mantega s'hagi fos enrossim el brioix per les quatre bandes.
- Muntem l'entrepà posant dins el brioix el cremós de torró, les tires de plàtan i, finalment, 100 g de pernil ibèric.