Bròcoli amb vinagreta de cacauet
INGREDIENTS
2 bròcolis
500 ml de brou de xiitakes
100 g de cacauets torrats
1/2 llima
1 gra d'all
1 bitxo fresc
1 culleradeta de comí
1 manat de menta fresca
1 fulla de col
1 raig de vinagre balsàmic
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Fem un brou amb xiitakes.
- Posem a remullar 10 xiitakes secs durant mitja hora en aigua tèbia. Passat aquest temps, posem a escalfar 600 ml d'aigua mineral i hi posem els bolets remullats. Els deixem coure 30 minuts, que comencem a comptar quan comença a bullir l'aigua. Un cop passat aquest temps, apaguem el foc i deixem que reposi un mínim de 30 minuts més.
- Colem el brou i reservem els bolets per si els volem utilitzar en una altra recepta.
- Posem a escalfar en una olla vaporadora dos cullerots de brou de xiitakes i 2 bròcolis tallats a arbrets. Posem una fulla de col a la base de la cistella vaporadora, els arbrets de bròcoli i un manat de menta.
- Tapem la vaporadora i deixem que es cogui tot uns minuts al vapor.
- Escalfem una paella amb un raig d'oli OVE, un gra d'all aixafat i un bitxo fresc, al qual hem tret les llavors.
- Deixem que el bitxo i l'all ballin a la paella.
- Quan hagin ballat una mica, hi posem el bròcoli precuit al vapor.
- El salpebrem i el saltem.
- Piquem una culleradeta de comí en gra al morter i el tirem al bròcoli. Hi afegim una mica de nou moscada ratllada.
- Apaguem el foc del bròcoli i el reservem.
- Posem 100 g de cacauets torrats en un vas triturador i ho triturem.
- Afegim als cacauets un raig de vinagre balsàmic, el suc de mitja llima i una mica d'oli OVE.
- Ho turbinem tot i li posem més oli si és necessari.
- Ho emplatem.