Broquetes de pollastre i dàtil
INGREDIENTS
500 g cuixa de pollastre desossada
18 cebetes en vinagre
6 dàtils medjoul
Ratlladura de llimona
2 grans d'all
Barreja de pebres
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de comí en gra
1 culleradeta de pebre vermell picant
1 dit de gingebre
Oli OVE
Per a la salsa
100 g iogurt grec
50 g ametlles marcona crues
50 g pa sec
40 g ceba tendra
2 boletes pebre blanc
Suc de llimona
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a hidratar 50 g d'ametlla marcona submergint-les en aigua. Això ho necessitem fer un mínim de 12 hores abans.
- Ratllem directament en un recipient força gran 2 grans d'all pelats, 1 dit de gingebre fresc pelat i la pell d'una llimona. Guardem la resta de la llimona per a més endavant.
- Al mateix recipient hi afegim una culleradeta de canyella en pols, una culleradeta de pebre vermell picant, una culleradeta de comí en gra i unes voltes de barreja de pebres.
- Afegim al recipient 500 g de cuixa pollastre desossada a daus i ho barregem bé.
- Tirem un raig generós d'oli OVE al pollastre i ho tapem.
- Deixem que reposi a la nevera 3 hores com a mínim.
- Remullem amb un raig d'aigua 50 g de pa sec i el reservem.
- Maltallem 40 g de ceba tendra i la posem al got batedor. Hi afegim les 2 boles de pebre blanc aixafades i les ametlles marcona hidratades.
- Hi afegim el suc de la llimona i el pa remullat lleugerament escorregut. Hi posem un punt de sal i ho turbinem fins a tenir una pasta.
- Afegim al bol 100 g de iogurt grec.
- Si ja han passat tres hores des que l'hem deixat a la nevera, recuperem el pollastre.
- Escalfem la planxa a foc mitjà.
- Aboquem a un bol amb colador 18 cebetes en vinagre per escorre-les .
- Traiem el pinyol de 6 dàtils medjoul i els tallem en 3 trossos.
- Muntem broquetes intercalant pollastre, dàtil, pollastre, cebeta...
- Afegim un raig d'oli OVE a la planxa. Coem les broquetes per totes les cares.
- Emplatem pintant el plat amb la salsa i per sobre, les broquetes.