Broquetes de pollastre marinat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g de sucre   

    300 ml de vinagre d'arròs   

    100 ml d'aigua  

    15 ml de vi ranci  

    16 meitats de tomàquet sec conservat en oli  

    2 pits de pollastre   

    2 cebes morades   

    2 remolatxes   

    1 all   

    1 ou   

    1 cullerada de ras-alhanut 

    1 culleradeta de comí  

    1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç   

    1 culleradeta de pebre vermell fumat picant   

    1 llima   

    Safrà   

    Coriandre   

    Menta   

    Sal   

    Oli suau   

PREPARACIÓ

  1. Preparem el marinat. Posem dins d'un morter una mica de safrà i una culleradeta de comí en gra. Ho molem amb una mà de morter.  
  2. Ara hi afegim una culleradeta de postres de pebre vermell fumat dolç, una culleradeta de postres de pebre vermell fumat picant, una cullerada de ras-alhanut i sal. Ho integrem.  
  3. Al bol, hi afegim 15 ml de vi ranci i el suc d'una llima que espremem. Ho barregem.  
  4. Tallem dos pits de pollastre a mida de mossegada. En sortiran 24 talls, tres per broqueta.  
  5. A dins d'una carmanyola, hi posem el pollastre, el contingut aromàtic del bol i oli suau fins a cobrir-ho. Ho deixem marinar 24 hores a la nevera.  
  6. Passades les 24 hores, escorrem el contingut en un colador.   
  7. Preparem els envinagrats. En un altre bol, hi posem 100 ml d'aigua tèbia, 5 g de sal i 100 g de sucre. Ho dissolem.  
  8. En una carmanyola, hi afegim el contingut del bol i 300 ml de vinagre d'arròs.   
  9. Tallem per la meitat dues cebes morades pelades. Tallem dues remolatxes pelades a mida de mossegada. Posem tots els trossos a dins de la carmanyola amb l'envinagrat. Ho deixem 24 hores a la nevera.  
  10. Passades les 24 hores escorrem l'envinagrat amb un colador.  
  11. Muntem les broquetes. Anirem clavant en un bastonet la ceba, el pollastre, la meitat d'un tomàquet sec conservat en oli ja escorregut, ceba, remolatxa, pollastre...  
  12. Fem una maionesa. En un got batedor, hi posem un all pelat i tallat, oli suau, safrà, sal, un ou i unes quantes gotes de llima que espremem. Ho emulsionem i ho reservem.  
  13. Tallem coriandre i menta i ho afegim al bol de la maionesa.  
  14. Posem les broquetes en una barbacoa o a la planxa, vigilant que no quedin cremades per fora i crues per dins.  
  15. Emplatem amb la maionesa al costat.
Anar al contingut