Broquetes de pollastre marinat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
100 g de sucre
300 ml de vinagre d'arròs
100 ml d'aigua
15 ml de vi ranci
16 meitats de tomàquet sec conservat en oli
2 pits de pollastre
2 cebes morades
2 remolatxes
1 all
1 ou
1 cullerada de ras-alhanut
1 culleradeta de comí
1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç
1 culleradeta de pebre vermell fumat picant
1 llima
Safrà
Coriandre
Menta
Sal
Oli suau
PREPARACIÓ
- Preparem el marinat. Posem dins d'un morter una mica de safrà i una culleradeta de comí en gra. Ho molem amb una mà de morter.
- Ara hi afegim una culleradeta de postres de pebre vermell fumat dolç, una culleradeta de postres de pebre vermell fumat picant, una cullerada de ras-alhanut i sal. Ho integrem.
- Al bol, hi afegim 15 ml de vi ranci i el suc d'una llima que espremem. Ho barregem.
- Tallem dos pits de pollastre a mida de mossegada. En sortiran 24 talls, tres per broqueta.
- A dins d'una carmanyola, hi posem el pollastre, el contingut aromàtic del bol i oli suau fins a cobrir-ho. Ho deixem marinar 24 hores a la nevera.
- Passades les 24 hores, escorrem el contingut en un colador.
- Preparem els envinagrats. En un altre bol, hi posem 100 ml d'aigua tèbia, 5 g de sal i 100 g de sucre. Ho dissolem.
- En una carmanyola, hi afegim el contingut del bol i 300 ml de vinagre d'arròs.
- Tallem per la meitat dues cebes morades pelades. Tallem dues remolatxes pelades a mida de mossegada. Posem tots els trossos a dins de la carmanyola amb l'envinagrat. Ho deixem 24 hores a la nevera.
- Passades les 24 hores escorrem l'envinagrat amb un colador.
- Muntem les broquetes. Anirem clavant en un bastonet la ceba, el pollastre, la meitat d'un tomàquet sec conservat en oli ja escorregut, ceba, remolatxa, pollastre...
- Fem una maionesa. En un got batedor, hi posem un all pelat i tallat, oli suau, safrà, sal, un ou i unes quantes gotes de llima que espremem. Ho emulsionem i ho reservem.
- Tallem coriandre i menta i ho afegim al bol de la maionesa.
- Posem les broquetes en una barbacoa o a la planxa, vigilant que no quedin cremades per fora i crues per dins.
- Emplatem amb la maionesa al costat.